Tai yra skaniausios spurgos, kokias teko valgyti!

REKLAMA

Jau 2 kartus jas gaminau, bet jos vis dar neatsibodo! Spurgos minkštos, lengvos lyg oras ir su trapia plutele!

REKLAMA

Jūs galite naudoti bet kokį įdarą, man labai patiko su figų džemu, o dar skaniau būtų su šviežiomis avietėmis, sutrintomis su cukrumi, su cukraus pudra ir pan.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Pieno – 500 ml.

REKLAMA

Kiaušinių – 2 vnt.

REKLAMA

Sviesto arba margarino – 125 g.

REKLAMA

Cukraus – 2 šaukštų + 1 arbatinio šaukštelio.

REKLAMA

Druskos – 1,5 arbatinio šaukštelio.

REKLAMA

Sausų mielių – 11 g (1 pakelio).

REKLAMA

Šilto vandens – 0,5 stiklinės.

REKLAMA

Miltų – tiek, kad tešla nebūtų kieta, bet neliptų prie rankų.

REKLAMA

Iš šio produktų kiekio gaunasi daugiau nei 40 spurgų.

REKLAMA

Gaminimas:

Sumaišykite pieną su vandeniu, šiek tiek pašildykite. Įpilkite visą cukrų, mieles.

REKLAMA

Išmaišykite ir palaukite, kol mielės taps aktyvios (15 minučių).

REKLAMA

Dabar įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą (gali būti kambario temperatūros, gali būti ištirpintas).

REKLAMA

Taip pat įberkite druskos ir vanilės (recepte jos nėra, bet su ja spurgos dar gardesnės). Viską kruopščiai išplakite šluotelė.

REKLAMA

Dabar palaipsniui įpilkite miltų ir maišykite su šaukštu.

REKLAMA

Padėkite tešlą ant stalo ir minkykite vis pilant miltus. Tešla neturėtų būti labai minkšta, bet ir ne kieta.

REKLAMA

Man prireikė apie 400 gramų miltų, bet galiu būti ir neteisi…

REKLAMA

Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite 1,5 valandos, kol ji pakils.

REKLAMA

Jei per valandą ji padvigubėjo, to pakanka ir jūs galite pereiti prie kepimo.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą iki 1 cm storio, pasirinkite vidutinio dydžio puodelį, su kuriuo išspausite vienodas spurgas.

REKLAMA

Palikite pastovėti, kol jos padvigubės.

REKLAMA

Įkaitinkite augalinį aliejų puode ar gilioje keptuvėje (aliejaus turi būti tiek, kad spurgos plauktų neliesdamos dugno).

REKLAMA

Kepkite jas iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos. Sudėkite iškeptas spurgas ant servetėlių.

REKLAMA

Kol kitos spurgos kepta, į jau iškeptas galite sudėti įdarą.

REKLAMA

Iškepusi spurga turi turėti baltą tešlos juostą, kuri eina aplink visą perimetrą.

REKLAMA

Įpjaukite spurgą aštriu peiliu ir įdėkite įdarą. Patogiausia tai atlikti konditeriniu švirkštu ar maišeliu.

REKLAMA

Jei nenorite spurgų su įdaru, galite jas tiesiog pabarstyti cukraus pudra.

REKLAMA

Valgykite spurgas, kol jos dar šiltos!

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].