Frazė „kondensuotas pienas“ tiesiog net skamba saldžiai! Kondensuotas pienas primena vaikystę, kai nebuvo tokio didelio konditerijos pasirinkimo, o saldus kondensuotas pienas buvo tikras delikatesas … Be to, jame nėra mielių, miltų, maisto priedų, bet gausu kalcio.

REKLAMA

Jei abejojate dėl sutirštinto pieno, esančio prekyboje parduotuvėse, kuris dažnai daromas naudojant augalinius riebalus, šis receptas yra skirtas Jums! Šis kondensuotas pienas puikiai tinka gaminant naminius pyragus, tortus, desertus.

REKLAMA

Taigi, nedvejodami pradėkite gaminti – tai užtruks ne ilgiau kaip 10 minučių!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

Pienas – 1 puodelis;

REKLAMA

Cukrus – 1 puodelis;

REKLAMA

Pieno milteliai – 1 puodelis;

REKLAMA

Sviestas – 50 g;

REKLAMA

Vanduo – 1 valgomasis šaukštas.

REKLAMA

Gaminimas:

Į puodą suberkite cukrų ir įpilkite vandens. Kaitinkite ant ugnies maišydami, kol cukrus visiškai ištirps ir taps karamele.

REKLAMA

Į karamelę įdėkite sviesto ir kaitinkite puode, kol sviestas ištirps.

REKLAMA

Tuo tarpu pašildykite pieną ir supilkite jį į karamelę nuolat maišydami. Nesijaudinkite, jei šiame etape atsiras gabalėlių. Karamelė per kelias minutes ištirps piene.

REKLAMA

Kai masė tampa vienalytė, suberkite pieno miltelius ir viską išmaišykite, palikdami puodą ant ugnies dar 3 minutes. Atvėsinkite kondensuotą pieną.

REKLAMA

Jei vis dar yra gabalėlių, galite jį perkošti per sietą. Laikykite kondensuotą pieną šaldytuve.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].