Tikras vaikystės skonis!

REKLAMA

Sudedamosios dalys:

Biskvitui:

REKLAMA
  • 4 kiaušiniai
  • 10 g cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • 80 g miltų
  • 20 g kakavos
  • 20 g sviesto

Kremui:

  • 120 g sviesto
  • 1 kiaušinio trynys
  • 80 g kondensuoto pieno
  • 20 ml vandens
  • 1 šaukštelis kakavos

Pertepimui:

REKLAMA
  • 60 g abrikosų uogienės
  • 1 šaukštelis citrinos sulčių

Glazūrai:

  • 80 g juodojo šokolado
  • 40 g sviesto

Paruošimo būdas:

REKLAMA
  1. Kiaušinius, druską ir cukrų sumaišykite iki vientisos masės.
  2. Svarbu, kad kiaušiniai būtų kambario temperatūros. Tai būtina, kad pyragas gautųsi purus.
  3. Įmaišykite sviestą, kakavą ir persijotus miltus. Dar kartą išmaišykite elektriniu maišytuvu.
  4. Supilkite gautą tešlą į riebalais išteptą formą ir kepkite (neatidarydami orkaitės) 170 °C temperatūroje 30 minučių.
  5. Atvėsusį pyragą supjaustykite į tris lygias dalis.
  6. Paruoškite kremą: puode išsukite sviestą ir kiaušinio trynį, tada supilkite vandenį, kakavą ir miltus. Uždėkite ant viryklės ir kaitinkite iki vientisos masės.
  7. Kiekvieną paplotėlį gausiai aptepkite kremu. Antrąjį pyragą dėkite ant pirmojo, o trečiąjį – ant antrojo. Viršutinės dalies kremu neužtepkite.
  8. Sumaišykite abrikosų uogienę ir citrinos sultis ir gauta mase apipilkite viršutinį pyrago sluoksnį.
  9. Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sviestą ir aptepkite pyrago viršų.
  10. Leiskite pyragui šaltai pastovėti apie 5 valandas.

Mėgaukitės kartu su gardžia arbata!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].