Naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos parduotuvėje, todėl siūlome išbandyti šį paprastą receptą ir apsirūpinti sulčių atsargomis.
REKLAMA
Jums reikės:
- 3 kg pomidorų
- 1 valg. š. druskos (nebūtina)
- 5 gvazdikėlių
Kaip gaminti?
REKLAMA
- Rinkitės prinokusius, sultingus pomidorus. Iš 3 kg pomidorų gausite maždaug pusę litro sulčių.
- Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, nuimkite kotelius ir sumalkite mėsmale.
- Gautą masę supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
- Mišinį užvirinkite ir virkite 10 minučių.
- Pertrinkite per sietelį. Vėl pastatykite ant ugnies, įberkite druskos ir gvazdikėlių.
- Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Virkite 15-20 minučių.
- Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojom. Palikite pastovėti, kol sultys visiškai atvės.
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].