Naminės pomidorų sultys yra daug sveikesnės nei pirktos parduotuvėje, todėl siūlome išbandyti šį paprastą receptą ir apsirūpinti sulčių atsargomis.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg pomidorų
  • 1 valg. š. druskos (nebūtina)
  • 5 gvazdikėlių

Kaip gaminti?

REKLAMA
  1. Rinkitės prinokusius, sultingus pomidorus. Iš 3 kg pomidorų gausite maždaug pusę litro sulčių.
  2. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, nuimkite kotelius ir sumalkite mėsmale.
  3. Gautą masę supilkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
  4. Mišinį užvirinkite ir virkite 10 minučių.
  5. Pertrinkite per sietelį. Vėl pastatykite ant ugnies, įberkite druskos ir gvazdikėlių.
  6. Putų perteklių pašalinkite kiaurasamčiu. Virkite 15-20 minučių.
  7. Supilkite į sterilizuotus stiklainius. Užsukite dangtelius ir apverskite stiklainius aukštyn kojom. Palikite pastovėti, kol sultys visiškai atvės.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].