Prisipažinkite, ką gaminate iš pomidorų? Dar visai neseniai pomidorus naudojau 3 patiekalams: šviežių daržovių salotoms, picai bei konservuotų pomidorų ruošimui. Visai neseniai sužinojau vieną labai puikų receptą: tai – pomidorų su svogūnais ir česnakais užkandis. Šio užkandžio skonis mane tikrai maloniai nustebino.

REKLAMA

Šio patiekalo sudėtyje yra vienas „slaptas“ ingredientas. Tai – medus! Paklausite, ar jis dera su daržovėmis ir svogūnais? Net labai!

Jums reikės:

REKLAMA
  • 5 pomidorų
  • 3 svogūnų
  • 4 česnako skiltelių
  • 4 arb. š. augalinio aliejaus
  • 2 valg. š. citrinos sulčių
  • Šiek tiek baziliko
  • Šiek tiek aitriųjų pipirų
  • 1,5 arb. š. medaus
  • 0,5 arb. š. druskos

Kaip gaminti?

Pomidorus supjaustykite maždaug 0,5-0,6 cm storio griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, o česnakus – smulkiais gabalėliais.

REKLAMA

Sumaišykite medų ir citrinos sultis. Įpilkite augalinio aliejaus, įberkite baziliko, druskos ir aitriųjų pipirų.

REKLAMA

Į stiklainio dugną sudėkite pirmąjį pomidorų sluoksnį. Įberkite smulkintų svogūnų ir česnakų. Viską kartokite tokia pat seka, kol sunaudosite visus ingredientus.

REKLAMA

Užpilkite padažu, užsukite dangtelį ir gerai suplakite stiklainį. Bent pusvalandį palaikykite šaldytuve.

REKLAMA

Štai ir viskas – užkandis jau paruoštas. Šį pomidorų užkandį galite patiekti prie įvairių patiekalų bei pasiimti į iškylą. Tikrai norėsite pakartoti!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].