Paruoškite skanią ir sveiką, labai tirštą pomidorų pastą – tokią, kad net šaukštas nenuskęs. Pastos nereikės virti 3 valandas.

REKLAMA

Pirmiausia pomidorus pertrinkite per sulčiaspaudę. Palikite sultis inde 1-1,5 valandos.

REKLAMA

Kaip matote nuotraukoje viršuje ir apačioje, sultys atsiskyrė į minkštimą ir skaidrias sultis.

REKLAMA

Atskirkite minkštimą ir sudėkite jį į atskirą indą. Sulčių skysčio neišpilkite.

REKLAMA

Tuo tarpu, kol sultys nusistovi, pomidorus, pertrintus per kiaurasamtį, virkite ant viryklės žemoje temperatūroje 1-1,5 valandos. Tada visą minkštimą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.

REKLAMA

Sudėkite pomidorų pastą į švarius stiklainius. Ant viršaus užpilkite karšto aliejaus (įkaitus pradės kilti burbuliukai) ir uždarykite dangteliais. Dėl aliejaus pomidorų pasta nepradės pelyti ir išsilaikys ilgus metus!

REKLAMA

Likusias sultis galima išgerti arba panaudoti vietoj vandens konservuojant pomidorus.

REKLAMA

Daugiau informacijos apie tai, kaip pasigaminti pomidorų pastą namuose, rasite toliau pateiktame vaizdo įraše:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].