Šis suomiškas konservuotų pomidorų receptas stebina paprastumu ir neįprastu skoniu.
REKLAMA
Sudėtis
- 4 kg pomidorų
- 1 kg svogūnų
Marinatui (1 litrui)
- 1 šaukštas druskos
- 1,5 šaukšto cukraus
- 50 ml acto (9 %)
Svogūnus supjaustykite plonais pusžiedžiais, užpilkite verdančiu vandeniu, kad neliktų kartumo. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius.
REKLAMA
Pusę visų svogūnų sudėkite į sterilizuotus stiklainius. Ant viršaus išdėliokite pomidorus. Uždenkite svogūnais.
REKLAMA
Į verdantį vandenį pridėkite druskos, cukraus ir acto.
REKLAMA
Marinatą supilkite į stiklainius. Uždenkite dangteliais, sudėkite į puodą sterilizavimui. Užvirus, pakaitinkite 5 minutes, išjunkite ugnį, užsukite dangtelius.
REKLAMA
Šiuos pomidorus galima laikyti tiek rūsyje, tiek tamsioje, vėsioje spintoje virtuvėje. Skonis išlieka puikus!
REKLAMA
Skanaus!
REKLAMA
Komentarai:
Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].