Lietiniai blynai neretai yra laikomi vienu mėgstamiausiu patiekalu, o jų paruošimo būdų yra tikrai daug ir labai įvairių. Vis dėlto, ruošiant lietinius blynelius neretai yra susiduriama su ta pačia problema: blynai nėra pakankamai ploni… Taigi, siūlome išbandyti šį receptą, kuris padės paruošti kone permatomus lietinius!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 250 g miltų
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų grietinės
  • 250 ml verdančio vandens
  • 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • Pusės šaukštelio sodos
  • 50 ml augalinio aliejaus

Kaip gaminti?

REKLAMA

Išplakite kiaušinius, įpilkite pieno ir augalinio aliejaus, įdėkite grietinės. Viską gerai išplakite. Į verdantį vandenį įberkite sodos, palaukite, kol visiškai ištirps. Į kiaušinių mišinį supilkite karštą vandenį, išmaišykite. Įberkite cukraus ir druskos, palengva berkite miltus, išplakite. Pakaitinkite keptuvę, ištepkite riebalais. Pilkite tešlą ir kepkite lietinius.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].