Pica iš bulvių: neįprastas patiekalas, bet labai skanus!

Jums patinka pica, bet nenorite darytis jos paplotėlio iš tešlos? Turime jums puikų patarimą – vietoje tešlos išbandykite paplotėlį iš bulvių. Tokią picą kepkite keptuvėje, ne orkaitėje.

REKLAMA

pica

Reikės:

Padui:

REKLAMA

Kelios bulvės.

Viršui:

REKLAMA
  • 1/3 puodelio pomidorų padažo;
  • 2 šaukštų tarkuoto parmezano;
  • 6 skiltelių kumpio;
  • 1 kiaušinio;
  • 4 susmulkintų pievagrybių;
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Mocarelos sūrio;
  • Maltų juodųjų pipirų.

pica

Gaminimas:

Bulves nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Pasiruoškite keptuvę ir ištepkite ją alyvuogių aliejumi. Bulvių griežinėlius dėkite ant aliejaus taip, kad jie iš dalies liestųsi tarpusavyje ir uždengtų visą keptuvės paviršių.

REKLAMA

Apibarstykite bulves sūriu, uždenkite dangčiu ir kepkite ant nedidelės liepsnos maždaug 5 minutes.

REKLAMA

Tada užtepkite pomidorų padažo, sudėkite pievagrybius ir mocarelos sūrį. Užpilkite išplaktą kiaušinį. Vėl uždenkite ir kepkite dar 5 minutes ant vidutinės ugnies.

Tuomet ant picos sudėkite kumpio gabaliukus, dar kelias minutes pakepkite ir patiekite.

REKLAMA

pica

Skanaus! Ši pica tikrai jus sužavės!

REKLAMA

Greita pica keptuvėje. Gaminkite, kai neturite laiko!

Itališka pica yra mums toks pažįstamas patiekalas, kad šiandien jau yra terminai, aiškinantys šį burnoje tirpstantį užkandį. Tradiciškai pica kepama iš mielinės tešlos, kurią sudaro dviejų rūšių miltai, alyvuogių aliejus, vanduo ir druska. Įdaru tinka viskas, kas yra po ranka, svarbiausia, kad būtų sūrio ir pomidorų padažo.

Tačiau gardžią picą galima išsikepti be mielių ir net be orkaitės. Toks užkandis gaminamas keptuvėje, o tešla minkoma su majonezu ir su grietine. Picos pagrindas yra purus ir minkštas. Belieka tik sutepti jį pomidorų padažu ir sudėti bet kokį įdarą, įskaitant sūrį. Mūsų recepte įdarą sudaro grybai ir kumpis, o ingredientus pasirenkate pagal savo skonį.

REKLAMA

pica

Jums reikės:

  • Grietinės 4 šaukštai
  • Majonezo 4 šaukštai
  • Kiaušiniai 2 vnt.
  • Kvietinių miltų 9 šaukštai
  • Pomidorų padažo 3 šaukštai
  • Pievagrybių 100 g
  • Kumpio 150 g
  • Kietojo sūrio 150 g
  • Mocarela sūrio 150 g

Gaminimas:

Sumaišykite grietinę, majonezą, kiaušinius ir miltus.

REKLAMA

Gautą tešlą supilkite į įkaitintą keptuvę. Kai pluta paruduos, atsargiai ją apverskite ir paskirstykite padažą.

pica

REKLAMA

Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis, kumpį supjaustykite juostelėmis, sutarkuokite kietąjį sūrį ir supjaustykite mocarelą gabalėliais.

Įdarą sluoksniuokite: kumpis, grybai, mocarela, kietasis sūris. Uždenkite ir kepkite, kol sūris išsilydys.

REKLAMA

Pica paruošta, patiekite ją dar šiltą!

REKLAMA

Itališka pica. Patarimai, kurie padės viską atlikti tobulai!

Tikriausiai nebūtų per daug drąsu sakyti, kad pica patinka visiems ir daugelis bent kartą yra bandę namuose pasigaminti šį patiekalą.

Bet ar tai visada pavykdavo? Kepant namuose, tešla dažnai sukietėja, tampa sausa ir kieta.

REKLAMA

Pica yra nesuderinama su žema temperatūra ir pusgaminiais, ji mėgsta intensyvų karštį, šviežius ingredientus ir netoleruoja smulkmenų, kurias aptarsime šiame straipsnyje.

ITALIŠKOS PICOS TEŠLA

Tinkami ingredientai

REKLAMA

Norėdami gauti skanią picą, jums reikia tinkamų „darbinių“ mielių. Jei nesate mielių specialistas, geriau naudoti sausas greito veikimo (momentines) mieles. Jos sumažina tešlos minkymo laiką ir padidina jos lankstumą formuojant picą.

pica

REKLAMA

Taip pat svarbu pasirinkti aukštos kokybės miltus. Kietas tešlos paviršius, drėgnas, neiškepęs trupinys, traškumo nebuvimas plutoje, greitas šviežumo praradimas … Visų šių bėdų priežastis gali būti nepakankamas baltymų kiekis miltuose.

Palyginimui, mūsų įprastų aukščiausios kokybės kepimo miltų sudėtyje yra iki 10% baltymų, itališkų 00 klasės miltų – 11,5%, o Niujorko stiliaus picų miltų – 13–14% baltymų.

REKLAMA

Prieš gaminant picą, miltai turi būti sijojami, taip jie ne tik atsikratys nešvarumų, bet ir bus prisotinti deguonimi, o tešla taps lengva ir švelni.

Tešlos iškočiojimas

REKLAMA

Šiurkščia kočėlo jėga sunaikinami visi tešlos viduje susidarę oro burbuliukai, atsakingi už plutą.

REKLAMA

Todėl, jei ruošiate naminę picą, ant kepimo popieriaus uždėkite tešlos gabalą ir, pirštais ištempdami, ištempkite iki norimo dydžio.

Tešlos storis

REKLAMA

Dažnai yra įprasta manyti, kad tikroji itališkos picos tešla yra plona ir mažai kaloringa, tačiau iš tikrųjų pietinėse Italijos provincijose (kur atsirado pica) „teisinga“ tešla daug dažniau būna storesnė.

Tešlą galima palyginti su namo pamatais. Per plonas „pagrindas“ neišlaikys padažo, įdaro ir sūrio svorio. Per storas pagrindas rizikuoja likti neiškepęs. Idealus tešlos storis svyruoja nuo 3 iki 6 mm.

REKLAMA

pica

Storą picos pagrindą galima iš anksto iškepti, paskleisti padažu ir apšlakstyti aliejumi. Pusiau iškepkite, tada išdėliokite įdarą, kad nieko nesudegintumėte ir viskas bus kepama taip, kaip turėtų.

REKLAMA

Kaip pasiekti vienodą pakilimą

Mes esame įpratę iš picos tešlos suformuoti rutulį, sudėti į riebalais išteptą dubenį, uždengti rankšluosčiu ir palikti kol tešla iškils. Tačiau profesionalai eina kitu keliu. Pakanka iš tešlos suformuoti padą ir kelis kartus sulankstyti, kad tešla pakiltų tolygiau.

REKLAMA

Laikas druska

Druska ir mielės nedera, todėl tešlą reikia sūdyti griežtai nustatytu laiku. Pradedantiesiems virėjams bus lengviau pasūdyti vandenį ir įpilti jį į tešlą. Arba sumaišykite visus ingredientus, įskaitant mieles, ir pačioje pabaigoje įpilkite druskos.

REKLAMA

Ar reikia cukraus?

REKLAMA

Net jei nemėgstate saldumynų, tai nėra priežastis atsisakyti cukraus tešloje. Cukrus reikalingas fermentacijai palengvinti, tešlos skoniui pagerinti ir gražiai spalvai išgauti. Jei pageidaujama, jį galima pakeisti medumi ar salyklu.

Nepakankamas karštis ar kepimo laikas

REKLAMA

Tikra itališka pica kepama labai aukštoje temperatūroje, todėl kuodidesnė šiluma orkaitėje, tuo didesnė tikimybė gauti traškumą ir minkštumą.

Krosnyje turite nustatyti maksimalią temperatūrą ir kaitinti mažiausiai 40-50 minučių. Kepimo akmuo padės tešlai kepti tolygiai.

REKLAMA

Kepimo akmuo greitai įkaista, ilgą laiką sulaiko šilumą, tolygiai perkeldamas jį į tešlą ir sugerdamas iš jos drėgmę.

pica

REKLAMA

Itališka tikra pica. Receptas

Jums reikės:

  • 300 g miltų
  • 8-10 g sausų mielių
  • 180 ml vandens
  • 1/2 šaukštelio cukraus
  • 1 šaukštelis druskos
  • 2,5 šaukšto alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

REKLAMA

Į dubenį su išsijotais miltais suberkite mieles, druską ir cukrų, išmaišykite. Supilkite vandenį, pašildytą iki 38 laipsnių (tai yra optimali mielių temperatūra) ir alyvuogių aliejų. Minkykite picos tešlą , jei ji prilimpa prie jūsų rankų, įberkite truputį miltų. Uždenkite tešlą ir padėkite į šiltą vietą, kad pakiltų 40–45 minutes.

Padėkite pakilusią tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir dar kartą išminkykite. Kepimo skardą uždenkite kepimo popieriumi, uždėkite ant jo tešlą pirštais ištempdami iki norimo dydžio. Sudėkite įdarą ant tešlos ir kepkite 230 laipsnių temperatūroje 5-7 minutes.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].