Tokia greitai paruošiama uogienė yra labai populiari, nes ji išlaiko puikų uogų aromatą ir jos nereikia ilgai virti!

REKLAMA

Šios aviečių uogienės kvapas ir skonis nukels jus į vaikystę, ir prisiminsite savo vasaros atostogas pas močiutę kaime!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 7 puodelių šviežių aviečių
  • 9 puodelių cukraus
  • 3 puodelių vandens

Gaminimo eiga:

REKLAMA
  • Sudėkite avietes į puodą ir sumaišykite su vandeniu.
  • Įpilkite 3 puodelius cukraus, sumaišykite.
  • Gautą masę užvirkite ir įpilkite dar 3 puodelius cukraus.
  • Dar kartą išmaišykite.
  • Virkite 3 minutes ir suberkite likusį cukrų.
  • Leiskite virti dar 3 minutes.
  • Nuolat maišykite, tada uogienę supilkite į švarius, sausus ir sterilizuotus indelius.
  • Leiskite atvėsti ir uždarykite dangteliais.

Uogienę laikykite tamsioje ir vėsioje vietoje.

REKLAMA

Tokiu būdu galite paruošti bet kokią uogienę iš įvairių uogų, net iš obuolių!

REKLAMA

Galite naudoti pyragams, blynams ir pan.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].