Šis desertas yra neįtikėtinai lengvas ir purus. Šokoladinis pyragas su bananais patiks visiems, kurie jį paragaus. O ir pagaminti jį yra ne taip sunku, todėl galėsite dažnai pradžiuginti savo šeimą ar svečius.

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Pagrindui:

3 kiaušiniai

140 g kvietinių miltų

REKLAMA

140 g cukraus

3 šaukštai pieno

REKLAMA

1 šaukštas kakavos

pusė šaukštelio kepimo miltelių

REKLAMA

1 šaukštas brendžio

Įdarui:

350 g varškės

REKLAMA

250 g grietinėlės

5 bananai

REKLAMA

15 g želatinos

80 ml vandens

REKLAMA

3 šaukštai cukraus

Gaminimas:

Visų pirma, pagaminkite šokoladinį tortą. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

REKLAMA

Suberkite miltus į atskirą indą ir išmaišykite su kakava ir kepimo milteliais.

REKLAMA

Atskirkite baltymus nuo trynių. Šiuos išplakite su cukrumi, kol masė taps vientisa. Po to užpilkite šiltu pienu, nenutraukdami plakimo proceso.

REKLAMA

Tada čia supilkite miltų ir kakavos mišinį.

REKLAMA

Baltymus išplakite atskirame inde tol, kol pasirodys putos. Gautą masę supilkite į trynių ir miltų mišinį.

REKLAMA

Atsargiai maišykite sukamaisiais judesiais. Taip gausite skystą tešlą, pripildytą oro burbuliukų.

REKLAMA

Paimkite nuimamą formą ir padenkite kepimo popieriumi. Sienelių sutepti nereikia. Supilkite tešlą ir pašaukite 35 min. į orkaitę.

REKLAMA

Patikrinkite dantų krapštuku, ar iškepęs. Praėjus kepimo laikui, gausite tortą ir leiskite jam atvėsti 1,5-2 val.

REKLAMA

Toliau gaminkite įdarą. Užpilkite želatiną vandeniu ir duokite šiek tiek laiko pamirkti. Tada pašildykite vandens vonioje, kol visiškai ištirps.

REKLAMA

Varškę, grietinėlę, cukrų ir vieną bananą, supjaustytą į gabalėlius, sudėkite į maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Maksimaliu greičiu plakite kremą atskirame inde, kad atsirastų burbuliukų. Tada supilkite  želatinos mišinį ir toliau plakite.

REKLAMA

Turėtumėte gauti pakankamai skysto mišinio. Padėkite jį į šaldytuvą vienai valandai.

REKLAMA

Kai atvės pagrindas, išimkite jį iš formos ir padėkite ant lėkštės. Su šaukšteliu išskobkite vidurį, palikdami 7-10 mm storio dugną ir šonus.

REKLAMA

Sumaišykite konjaką su vienu arbatiniu šaukšteliu vandens ir apšlakstykite biskvitą.

REKLAMA

Nulupkite likusius bananus, supjaustykite ir sudėkite juos į pagrindo įdubą. Ant viršaus uždėkite varškės įdarą, kad susidarytų kupolas.

REKLAMA

Apibarstykite biskvitu, kuris liko, išskobus pagrindą. Rankomis šiek tiek paspauskite drėgną įdarą, įsitikindami, kad kupolas būtų visose pusėse. Atidėkite tortą į šaldytuvą keletui valandų, o geriausia palikite per naktį.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].