Paprastas cukinijų kotletų receptas! Šie sodraus skonio maltiniai patiks netgi tiems, kurie nemėgsta patiekalų iš cukinijos.

REKLAMA

Patiekalas patrauklus ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams. Jis toks puikus, kad net galite drąsiai tiekti ant šventinio stalo.

REKLAMA

Sudėtis:

350 g maltos mėsos (jautienos, kiaulienos, vištienos arba kalakutienos)

REKLAMA

1 nedidelė cukinija

augalinis aliejus

REKLAMA

2 kiaušiniai

2 šaukštai manų kruopų

REKLAMA

džiūvėsėliai

juodieji pipirai

REKLAMA

druska

Paruošimas:

Nulupkite cukiniją ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė yra didelė, taip pat pašalinkite jos vidurinę dalį su sėklomis.

REKLAMA

Šiek tiek cukiniją nusunkite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.

REKLAMA

Įmuškite kiaušinius į dubenį su malta mėsa, sudėkite cukiniją ir pridėkite manų kruopas.

REKLAMA

Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Penkiolikai minučių dubenį atidėkite į šalį, kad manų kruopos pribrinktų.

REKLAMA

Išminkykite maltą mėsą ir drėgnomis rankomis suformuokite plokščius maltinius.

REKLAMA

Pavoliokite gautus kotletus džiūvėsėliuose.

REKLAMA

Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepkite iš abiejų pusių 8-10 min., kol švelniai paruduos.

REKLAMA

Patiekiami kotletai su grietine arba natūraliu jogurtu, geriausia – su šviežiomis žolelėmis.

REKLAMA

Skanaus!

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].