Paprastas cukinijų kotletų receptas! Šie sodraus skonio maltiniai patiks netgi tiems, kurie nemėgsta patiekalų iš cukinijos.

Patiekalas patrauklus ir patyrusiems, ir pradedantiesiems virėjams. Jis toks puikus, kad net galite drąsiai tiekti ant šventinio stalo.

Sudėtis:

350 g maltos mėsos (jautienos, kiaulienos, vištienos arba kalakutienos)

1 nedidelė cukinija

augalinio aliejaus

2 kiaušiniai

2 šaukštai manų kruopų

džiūvėsėlių

juodųjų pipirų

druskos

Paruošimas:

Nulupkite cukiniją ir stambiai sutarkuokite. Jei daržovė yra per didelė, taip pat pašalinkite jos vidurinę dalį su sėklomis.

Šiek tiek cukiniją nusunkite, kad pašalintumėte sulčių perteklių.

Įmuškite kiaušinius į dubenį su malta mėsa, sudėkite cukiniją ir pridėkite manų kruopas.

Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.

Penkiolikai minučių dubenį atidėkite į šalį, kad manų kruopos pribrinktų.

Išminkykite maltą mėsą ir drėgnomis rankomis suformuokite plokščius maltinius.

Pavoliokite gautus kotletus džiūvėsėliuose.

Dėkite kotletus į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumis. Kepkite ant abiejų pusių 8-10 min., kol švelniai paruduos.

Patiekiama su grietine arba natūraliu jogurtu, geriausia – su šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

Šaltinis

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].