Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!

Šis receptas nukels jus į vaikystę ir primins nuostabų medaus torto skonį. Nors gaminimo procesas gali užtrukti, svarbiausia išlikti kantriam, nes rezultatas bus to vertas!

REKLAMA

Šis medaus tortas bus pats skaniausias ir kvapniausias, kokį jums yra tekę valgyti!

Sudėtis

  • 450 g kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus (išplakimui su kiaušiniais)
  • 100 g cukraus (karamelei)
  • 150 g grikių medaus
  • 8 g sodos

Paruošimas

Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi, kol gausite baltą, purią masę. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Toliau paruoškite karamelę. Paimkite puodą su giliu dugnu ir sudėkite cukrų. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite ir supilkite medų. Beje, geriau rinktis grikių medų, nes tik jis suteiks specifinį medaus skonį ir kvapą.

REKLAMA

Vėl uždėkite karamelę ant vidutinės ugnies 40 sekundžių. Sudėkite sodą, nuimkite puodą ir vėl gerai išmaišykite. Masė turėtų padidėti 4 kartus.

Į kiaušinius supilkite dar karštą karamelę ir tuo pačiu metu plakite masę maišytuvu. Turi pakakti 2-3 minučių.

REKLAMA

Į karamelės-kiaušinių masę sudėkite miltus. Juos prieš tai išsijokite ir sudėkite dalimis. Išmaišykite medine mentele.

3 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalykite tešlą į 3 lygias dalis. Pasilikite kelis šaukštus tešlos. Jų reikės papuošimui.

REKLAMA

Išlyginkite tešlą ant kepimo skardų, daugiau tešlos palikite kampuose, nes paprastai jie labiausiai išdžiūsta.

REKLAMA

Pašaukite po vieną skardą kepti orkaitėje. Keps apie 7-8 minutes. Svarbiausia neišsausinti! Geriau išimkite iš orkaitės anksčiau nei vėliau.

Kol biskvitai vėsta, sutarkuokite atsidėtą tešlą. Ją taip pat iškepkite.

REKLAMA

Kremo sudėtis

  • 500 ml pieno
  • 25 g miltų
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g kiaušinių
  • 80 g grikių medaus
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g 20 % ​​riebumo grietinės

Paruošimas

Kol biskvitai atvės, reikia paruošti kremą. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite pieną, kol pradės garuoti.

REKLAMA

Kol pienas kaista, išplakite kiaušinius su cukrumi. Pridėkite krakmolo ir miltų ir išmaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Kai pienas pradės garuoti, į jį supilkite kiaušinių masę. Būtina nuolat maišyti! Palaukite, kol kremas užvirs, virkite apie 30 sekundžių ir nukelkite nuo ugnies.

Į kremą pridėkite medaus, sviesto ir grietinės. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą ir vienalytę masę.

REKLAMA

Torto surinkimas

Padalinkite kremą į tris dalis, paskui kiekvieną tolygiai paskirstykite ant atvėsusių biskvitų.

Perpjaukite tortą skersai ir uždėkite vieną gabalą ant kito.

REKLAMA

Palikite tortą per naktį šaldytuve. Po to nupjaustykite nelygumus ir visą paviršių apibarstykite trupiniais.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].