Pats minkščiausias ir gardžiausias pyragas su mėlynių uogiene

Puikus pyragas su mėlynių uogiene, puriu kremu ir paprastu biskvitu. Šis desertas tikrai nusipelno minkščiausio ir gardžiausio pyrago su mėlynių uogiene titulo!

REKLAMA

Sudėtis

Tešla

  • 4 kiaušiniai
  • 8 šaukštai drungno vandens
  • 8 šaukštai cukraus
  • 8 šaukštai miltų
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

Kremui

  • kiaušinio baltymai
  • 2 šaukštai cukraus pudros
  • mėlynės ir mėlynių uogienė
  • pusės citrinos sultys
  • 0,5 šaukštelio krakmolo

Gaminimas

Biskvito tešlą paruoškite tradiciškai. Atskirkite trynius nuo baltymų ir išplakite su cukrumi bei vandeniu. Galiausiai į tešlą sudėkite miltus ir kepimo miltelius. Išplakite kiaušinių baltymus ir lengvai įmaišykite į tešlą.

REKLAMA

Supilkite tešlą ant riebalais išteptos ir miltais pabarstytos skardos ir kepkite. Likus maždaug 10 min. iki kepimo pabaigos uždėkite įdarą. T. y. mėlynių uogienę ir kremą.

REKLAMA

Paruoškite kremo sluoksnį. Išplakite baltymus ir įdėkite apie 2 šaukštus cukraus pudros. Tada supilkite citrinos sultis ir, plakdami, pridėkite šiek tiek krakmolo. Kremo sluoksnį dėkite po uogienės ant beveik iškepusio biskvito ir palikite kepti iki medaus spalvos. Papuoškite šviežiomis uogomis.

Skanaus!

REKLAMA

Trupininis pyragas, kuris primena vaikystę. Iškepkite jį tuoj pat!

Trupininis pyragas, kuris primena vaikystę. Iškepkite jį tuoj pat!

Šis pyragas buvo pavadintas dėl ypatingos surinkimo technologijos. Šis trupininis pyragas yra gana kietos tešlos, bet tiesiog tirpstantis burnoje.

REKLAMA

Trupininis pyragas

Į pyragą galite dėti bet kokią uogienę, tačiau geriau nenaudoti per skystos. Taip pat nėra labai patogu įdare rasti didelių sėklų, pavyzdžiui, iš vyšnių.

REKLAMA

Trupininis pyragas

Jums reikės:

  • 2 kiaušiniai
  • 200 g margarino
  • 250 g cukraus
  • 1 šaukštelis vanilės
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 500 g miltų
  • 200 g uogienės

Gaminimas:

Ištirpinkite margariną, tada supilkite į gilų dubenį.

Ištirpintą margariną sumaišykite su kiaušiniais, cukrumi ir vanile.

REKLAMA

Išsijokite miltus, sumaišykite su kepimo milteliais ir supilkite į kitus ingredientus. Miltai turėtų būti dedami palaipsniui, gerai išmaišant.

REKLAMA

Minkykite tešlą ir padalykite ją į 2 dalis. Viena iš jų turėtų būti šiek tiek didesnė nei kita. Tada sudėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Trupininis pyragas

REKLAMA

Iškočiokite didžiąją dalį tešlos ir sudėkite į kepimo indą. Iš anksto padengtą kepimo popieriumi.

REKLAMA

Ant tešlos dėkite uogienę. Tolygiai paskirstykite ant paviršiaus.

Trupininis pyragas

REKLAMA

Antrąją tešlos dalį išimkite iš šaldiklio ir sutarkuokite, tolygiai uždengdami įdarą. Tačiau jei tingite tarkuoti, gali tiesiog smulkiai sutrupinti rankomis.

REKLAMA

Įdėkite pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 190-200 laipsnių, kepkite maždaug 25 minutėms.

Trupininis pyragas iškeptas, skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].