Šį patiekalą prisimenu dar iš savo vaikystės. Mano senelė  šiuos blynus gamindavo iš pirmųjų vasarinių obuolių, todėl jų laukdavome tarsi didžiausios šventės. Šiandien tokius blynus kepu savo vaikams: jiems toks patiekalas patinka ne mažiau, negu man pačiai. Jei norite šiek tiek pasisaldinti sau gyvenimą, šis blynų receptas jums tikrai patiks.

REKLAMA

6 porcijoms reikės:

250 g miltų;

REKLAMA

4 obuolių;

2 kiaušinių;

REKLAMA

200 ml pieno;

1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus;

REKLAMA

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;

2 šaukštų aliejaus;

REKLAMA

Žiupsnelio druskos;

Cukraus (pagal skonį).

REKLAMA

Kaip gaminti?

REKLAMA

Į dubenį supilkite išsijotus miltus ir kepimo miltelius, įberkite žiupsnelį druskos, viską gerai išmaišykite.

Įmuškite kiaušinius ir įpilkite 2 šaukštus aliejaus.

REKLAMA

Pamažu pilkite pieną, maišykite.

Nulupkite obuolius, išimkite sėklytes, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į dubenį.

REKLAMA

Obuolius pabarstykite vaniliniu cukrumi.

Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek aliejaus.

REKLAMA

Įmerkite obuolių griežinėlį į tešlą, kepkite iš abiejų pusių, kol įgaus gražią auksinę spalvą.

Iškeptus blynelius dėkite ant popierinių rankšluosčių – tai padės pašalinti riebalų perteklių.

REKLAMA

Pabarstykite cukrumi ir patiekite.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].