Ypatingai skanūs varškėtukai be miltų. Jie patinka visiems

Vienas iš mėgstamiausių pusryčių variantų suaugusiems ir vaikams, žinoma, yra varškėtukai. Ilgai ieškojau geriausio recepto, bet viskas kažkas buvo ne taip. Kiekvieną kartą jie gaudavosi sausi ir beskoniai. Kol draugė nepasakė, kaip jos mėgstamame restorane gaminami varškėtukai. Paaiškėjo, kad jie gaminami be miltų.

REKLAMA

varškėtukai

Užsieniečiai, kurių daugumą sunku nustebinti varškės skoniu, itin giria šiuos švelnius varškėtukus. Aš taip pat pabandžiau juos paruošti savo šeimos pusryčiams. Dabar tokius varškėtukus kepu kiekvieną savaitgalį ir kartais net darbo dienomis.

REKLAMA

Varškėtukai be miltų

Tie, kurie kada nors gamino varškėtukus su miltais, žino, kad tai padaro patiekalą sausu. Vietoje miltų šiuo atveju atsiranda kitas ingredientas.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 400 g varškės
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų cukraus
  • 40 g manų kruopų
  • žiupsnelio druskos
  • vanilino pagal skonį
  • razinų (neprivaloma)

Gaminimas:

REKLAMA

Šiam receptui dažniausiai naudoju varškę iš parduotuvės, tada varškėtukai būna ne per daug riebūs.

varškėtukai

REKLAMA

Sumaišykite visus ingredientus iki vientisos masės. Aš nenaudoju maišytuvo, nes man patinka išlaikyti varškės tekstūrą.

REKLAMA

Sumaišę, įberkite razinų ar kitų džiovintų vaisių pagal skonį. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir per naktį laikykite šaldytuve.

varškėtukai

REKLAMA

Ryte tešla jau būna paruošta. Sudrėkinkite rankas vandenyje ir suformuokite varškėtukus.

REKLAMA

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite juos ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių. Atminkite, kad ant silpnos ugnies varškėtukai nespės apkepti. Per didelė ugnis neleis iškepti viduje.

varškėtukai

REKLAMA

Iškepusius varškėtukus perkelkite ant į popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte riebalų perteklių. Viskas, skanūs pusryčiai yra paruošti.

REKLAMA

Labiausiai man patinka varškėtukus užpilti subtiliu padažu, kuris labai greitai paruošiamas. Jam reikia paimti 100 g grietinės ir 50 g sviesto. Kad padažas būtų saldus, galite pridėti cukraus ar medaus. Šiam ingredientų kiekiui reikia apie 3 šaukštelių medaus.

varškėtukai

REKLAMA

Puode sumaišykite visus ingredientus ir kaitinkite iki vientisos masės. Dar šiltą padažą užpilkite ant varškėtukų ir mėgaukitės.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].