Sorų košė kepta orkaitėje. Neįprasti ir labai skanūs pusryčiai

Sorų košė – tai jėgos ir energijos šaltinis bent pusei darbo dienos. Sunku nesutikti, nes tinkamos mitybos šalininkai nepavargsta kartoti, kad dalį visos dienos raciono reikia suvalgyti ryte.

REKLAMA

Soros yra vienas iš sveikų ir skanių javų, kuris turėtų būti įtrauktas į jūsų valgiaraštį, ypač ryte. Retinolio, tokoferolio ir B grupės vitaminų buvimas sorų košėje padeda žmogui susidoroti su lėtiniu nuovargiu ir tapti atsparesniems stresinėms situacijoms. Taip pat šiame grūde yra 10 iš 12 motinos pieno rūgščių, todėl verta jį duoti mažiems vaikams pusryčiams. Šiandien mes jums pasakysime, kaip paruošti sorų košę orkaitėje.

Sorų košė

REKLAMA

SORŲ KOŠĖ ORKAITĖJE

Jei nesate įpratę pusryčiauti, košės suvalgysite kur kas mažiau. Sorų košė orkaitėje yra vienas iš tokių patiekalų, kurio norėsite kuo dažniau. Verta keltis pusvalandžiu anksčiau, kad pradžiugintumėte visą šeimą pasveikintais pusryčiais. Mūsų močiutės ruošė šį patiekalą krosnyje, bet mes kepsime orkaitėje. Jei niekada neišbandėte košės iš orkaitės, tuomet laikas užsirašyti receptą.

REKLAMA

INGRIDIENTAI:

  • 250 g sorų kruopų
  • 2 kiaušiniai
  • 250 ml pieno
  • 1 valgomasis šaukštas cukraus
  • 0,25 šaukštelio druskos
  • 30 g sviesto

VIRIMAS:

Kruopščiai nuplaukite kruopas ir supilkite į indą. Užpilkite soras švariu vandeniu ir virkite, kol jos bus pusiau išvirę 7-10 minučių.

Sorų košė

REKLAMA

Pasūdykite košę ir supilkite į sietą, tada nuplaukite vandeniu.

REKLAMA

Supilkite soras į kepimo indą. Tam geriausiai tinka molio puodas, tačiau galite naudoti bet kokius karščiui atsparius indus.

Sorų košė

REKLAMA

Įmuškite kiaušinį su cukrumi. Supilkite pieną ir viską sumaišykite iki vientisos masės.

REKLAMA

Supilkite košę į pieno mišinį ir sumaišykite.

Sorų košė

REKLAMA

Kepkite košę orkaitėje 10-15 minučių po uždarytu dangčiu arba folija 200 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Likus 5 minutėms iki paruošimo, nuimkite foliją ir vėl dėkite soras į orkaitę, kad viršuje susidarytų skani rusva pluta. Jie sako, kad tai yra skaniausia patiekalo dalis.

Sorų košė

Jei norite, sorų košė gali būti pagardinta razinomis ar džiovintais abrikosais, tačiau net ir be šių priedų ji bus neįtikėtinai skani. Idealūs maistingi pusryčiai visai šeimai.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].