Sakoma, kad kaip pradėsite rytą, taip ir praleisite visą dieną. Nuo to, kokia maloni bus jūsų dienos pradžia, priklauso ne tik nuotaika, bet ir jūsų savijauta. Šiuo klausimu didelę reikšmę turi maistas, kuriuo pradedate dieną. Šio svarbaus žingsnio nereikėtų praleisti dėl skubėjimo. Visai įmanoma paruošti skanius pusryčius ir neužtrukti virtuvėje galybės laiko.

REKLAMA

Ir mes neturime omenyje sumuštinių, avižinių dribsnių ar nuobodžios kiaušinienės. Sūrio suflė pusryčiams visai šeimai yra tobula! Stebėtinai lengvas, sotus, subtilios struktūros ir nepaprastai skanus patiekalas. Jūsų šeimai patiks ši įdomi idėja!

Ingredientai

  • Kefyras – 100 ml
  • Kietasis sūris – 180 g
  • Soda – 1 arb. š.
  • Saulėgrąžų aliejus – 1 valg. š.
  • Kiaušinis – 2 vnt.
  • Varškė – 100 g
  • Krakmolas – 2 valg. š.

Gaminimo eiga

Įjunkite orkaitę, kad ji įkaistų iki 180 laipsnių temperatūros. Giliame dubenyje sumaišykite varškę, kefyrą ir 2 kiaušinius. Išplakite.

REKLAMA

Suberkite krakmolą ir sodą, vėl išmaišykite. Sutarkuokite kietąjį sūrį, sumaišykite su varškės mase ir supilkite mišinį į aliejumi pateptas keramines skardas. Suflė galite gaminti vienoje didelėje skardoje, bet tada pailginkite kepimo laiką.

REKLAMA

Pašaukite į įkaitintą orkaitę 20–25 min. Auksinė pluta paviršiuje parodys, kad suflė jau iškepė.

REKLAMA

Galite naudoti įvairių rūšių sūrius, bet ypač tinka olandiškas ar parmezanas. Kol susiruošite į darbą, jūsų sūrio pusryčiai pasiruoš patys. Tereikia karštą patiekalą patiekti ant stalo ir mėgautis apetitą keliančiu patiekalu. Tai ne tik nepaprastai skanu, bet ir labai gražu!

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].