Jei kažkam atrodo, kad tokio omleto recepto, kuris galėtų nustebinti nėra, tai pats laikas pasigaminti omletą su alumi, ridikėliais ir pomidorais. Ingredientų rinkinys neįtikėtinas, tačiau patiekalo skonis yra nepamirštamas (gerąja prasme!).

REKLAMA

Ingredientai

  • kiaušiniai – 2 vnt.
  • stiklinė pieno
  • ½ bokalo alaus
  • ridikėliai – 30 g
  • saldžioji paprika – 1 vnt.
  • pomidoras – 1 vnt.
  • svogūnas – ½ galvos
  • augalinis aliejus
  • žolelės, pipirai, druska – pagal skonį

Gaminimo eiga

Paimkite ridikėlius, nupjaukite lapus, nuplaukite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Išimkite sėklas iš paprikos, supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais.

Svogūnus ir žalumynus reikia taip pat smulkiai supjaustyti.

REKLAMA

Ridikėlius pirmiausia dėkite į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus. Pakepinkite 3–5 sekundes ir suberkite paprikas, pomidorus ir išmaišykite.

Po minutės į daržoves suberkite svogūną ir sumažinkite ugnį iki minimumo, daržoves pakepinkite 2–3 minutes.

REKLAMA

Tuo tarpu į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite pieno, alaus, pipirų ir druskos pagal skonį, išmaišykite ir supilkite mišinį į keptuvę. Jame tolygiai paskirstykite daržoves, uždenkite dangčiu ir kepkite ant silpnos ugnies. Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].