Nepaprastai skanūs varškėtukai, pagal šį receptą ruošiu juos jau 40 metų

Varškėtukai yra toks paprastas, prieinamas ir sotus patiekalas, tačiau kažkodėl jį pamirštame. Ir tik netikėtai pastebėję receptą – prisimename. Galite jų paragauti kavinėje, tačiau juk daug skaniau išsikepti juos namuose.

REKLAMA

varškėtukai

Todėl, kai vienoje reklamoje pamačiau varškėtukus, nedelsiant prisiminiau savo legendinį receptą.

REKLAMA

VARŠKĖTUKAI, KEPTI KEPTUVĖJE

Jums reikės:

  • 400 g varškės
  • 1-2 šaukštų cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2-4 šaukštų miltų
  • druskos, vanilino ir cinamono pagal skonį
  • 3 šaukštų augalinio aliejaus kepimui

Gaminimas:

Pirmiausia sudėkite varškę į patogų indą, įberkite druskos ir cukraus, tada sutrinkite. Galite naudotis šakute. Tai yra greitas, efektyvus metodas, nereikalaujantis papildomos įrangos.

REKLAMA

varškėtukai

Į varškę įmuškite kiaušinį ir palaipsniui suberkite miltus. Minkykite ir maišykite šakute, kol gausite vienalytę masę.

REKLAMA

Masę susukite į volelį. Patys pasirinkite norimą storį, priklausomai nuo to, kokio dydžio bus varškėtukai. Tešlos minkyti nebūtina, pakanka tik suformuoti.

REKLAMA

Supjaustykite volelį lygiomis dalimis, tai bus varškėtukai. Kad tešlos gabalėliai nepriliptų prie peilio ašmenų, pamirkykite jį miltuose. Dabar varškėtukus galite suapvalinti, kad jų forma būtų šiek tiek dailesnė.

varškėtukai

REKLAMA

Į keptuvę įpilkite aliejaus ir įkaitinkite. Į įkaitintą keptuvę sudėkite varškėtukus. Kad nenusidegintumėte, naudokitės mentele. Ugnis neturi būti per didelė, nes kitaip šis skanus patiekalas gali sudegti.

REKLAMA

Jūs taip pat neturėtumėte kepti per ilgai. Pakanka įsitikinti, kad viena pusė yra parudavusi, tada apverskite ir kepkite, kol paruduos kita pusė.

varškėtukai

REKLAMA

Varškėtukai iškepę, jei norite popierinio rankšluosčio pagalba galite nusausinti riebalų perteklių. Išdėliokite juos lėkštėse ir patiekite.

REKLAMA

Galite atsisakyti cinamono ir vanilės, jei nemėgstate tokių derinių. Norėdami pasiekti geriausią konsistenciją, taip pat galite keisti miltų, cukraus ir druskos kiekį. Patiekite varškėtukus su grietine, uogiene ar medumi.

Jei kilo neaiškumų pažiūrėkite vaizdo įrašą, jame yra parodyta visa gaminimo eiga.

REKLAMA

Norint paruošti šį gardų patiekalą, jums užteks penkiolikos minučių. Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].