Ingredientai

  • lengvai sūdytos silkės – 500 g,
  • kiaušiniai – 2 vnt.,
  • sviestas – 100 g,
  • obuoliai (tinka rūgštesni) – 70 g,
  • balti svogūnai – 70 g,
  • vyno actas – 1 valgomasis šaukštas,
  • malti juodieji pipirai ir druska – po 0,5 šaukštelio.

Gaminimo eiga

Silkę išvalome ir išimame ašakas arba iškart perkame silkės filė. Nuluptus obuolius supjaustome gabalėliais. Į trintuvą sudedame obuolius, virtus kiaušinius, svogūnus, silkę ir sviestą. Įpilame druskos, pipirų ir vyno acto. Viską sutriname į vienalytę masę.

REKLAMA

Paštetą atvėsiname šaldytuve ir patiekiame su duona.

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].