Blynų receptas itin paprastas, ar ne? Bet kuri patyrusi namų šeimininkė pasakys jums nuoseklų blynų receptą ir tešlos ingredientus. Tačiau svarbiausia yra tai, kad kiekvienas namų virėjas turi savo paslapčių ruošdamas šį paprastą patiekalą. Papasakosime vieną gudrybę, kurios dėka ir taip skanūs blynai bus tiesiog neprilygstami! Paruoškite pieną ir atidžiai skaitykite.

REKLAMA

Blynų receptas: žingsnis po žingsnio

Kiekviena šeimininkė turi savo mėgstamą blynų receptą. Kažkas juos maišo piene, kiti naudoja tik vandenį. Tačiau labiausiai patyrę sutinka dėl vieno dalyko: po kepimo blynus reikia įdėti į verdantį pieną. Tai suteiks kepiniams subtilų skonį, padarys juos dar minkštesnius ir jie tirps burnoje. Mažai kas žino apie šį triuką, bet tie, kurie žino, kiekvieną kartą naudojasi šiuo triuku ir stebina kitus itin skaniais blynais.

REKLAMA

Po tokios procedūros blynai išlieka skanūs ir minkšti ne tik antrą, bet ir trečią dieną po kepimo. Su mėgstama uogiene ar tiesiog vieni – jie nepaliks abejingų. O norint tobulai iškepti, tereikia verdančio pieno ir tinkamo žingsnis po žingsnio blynų recepto.

REKLAMA

Ingredientai

  • 200 ml pieno
  • 200 ml verdančio vandens
  • 1 stiklinė miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 3 valg. š. aliejaus
  • 60 g cukraus
  • 1 a. š. druskos

Papildomai:

REKLAMA
  • 200 ml pieno
  • 80 g sviesto

Gaminimo eiga

1. Į gilų dubenį įmuškite tris kiaušinius, įberkite druskos, cukraus ir išmaišykite. Tada supilkite šaltą pieną ir supilkite miltus. Nuolat maišydami supilkite verdantį vandenį. Pabaigoje įpilkite augalinio aliejaus. Palikite tešlą 15 minučių.

REKLAMA

Kepimas

2. Dabar pereikime prie smagiosios dalies – kepimo. Keptuvę ištepkite augaliniu aliejumi ir plonu sluoksniu paskleiskite tešlą. Kepkite iš abiejų pusių. Iš tokio tešlos kiekio turėtų gautis apie 20 blynų. Jie išeis purūs ir nėriniuoti.

REKLAMA

3. Tada užvirinkite 200 ml pieno ir įdėkite 40 g sviesto. Kiekvieną blyną po vieną panardinkite į šį mišinį. Ant kito degiklio uždėkite atskirą keptuvę ir ant jos ištirpinkite 40 g sviesto. Blynelius, kuriuos pamirkote piene, sulenkite kaip voką ir įdėkite į keptuvę su sviestu. Neišimkite jų iš keptuvės, o ant viršaus uždėkite kitus blynus. Tada užpilkite juos likusiu pienu su sviestu. Uždenkite keptuvę dangčiu ir išgarinkite keptuvėje susikaupusį skystį, tai užtruks maždaug 7–10 minučių.

4. Tada nukelkite nuo ugnies ir padėkite ant serviravimo lėkštės. Taip „troškinti“ blynai yra nepaprastai švelnūs, apetitą keliantys, malonaus šviežio pieno kvapo. Juos galite patiekti su uogų ar vaisių uogiene.

REKLAMA

Blynų receptas žingsnis po žingsnio ir kaip tinkamai juos virti piene – šiame vaizdo įraše:

REKLAMA

Taip paruošti blynai yra tiesiog neįtikėtini! Tokie purūs ir minkšti, kad tirpsta burnoje. O atrodo it nėriniai, puikiai tiks nuotraukai. Juos paruošę galite tuo įsitikinti patys.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].