Skanus maistas visai šeimai iš vieno kepimo indo. Šį receptą labai paprasta paruošti, tačiau patiekalas sotus ir skanus.

REKLAMA

Įdaryta malta mėsa su bulvėmis ir česnakais – fantastiškas sprendimas greitiems ir skaniems pietums.

REKLAMA

Jums reikės:

  • 600 g bulvių
  • 3 pomidorų
  • 1 svogūno
  • Druskos
  • Raudonųjų paprikų miltelių
  • 550 g maltos mėsos
  • 120 g kietojo sūrio
  • 2-3 skiltelių česnakų
  • Itališkų žolelių
  • Juodųjų pipirų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Pirmiausia nuvalykite svogūną ir česnakus.

REKLAMA

Svogūnus ir česnakus sudėkite į trintuvą.

Gerai sutrinkite.

REKLAMA

Tada sumaišykite mėsą su šiuo mišiniu.

REKLAMA

Įberkite druskos, paprikų miltelių ir juodųjų pipirų bei itališkų žolelių.

REKLAMA

Jei norite, galite naudoti ir kitus prieskonius ar žoleles.

Mišinį gerai išmaišykite rankomis.

REKLAMA

Iš mišinio suformuokite rutuliukus.

REKLAMA

Nulupkite bulves.

Supjaustykite jas maždaug 1 cm storio griežinėliais.

REKLAMA

Pjaustydami galite naudoti įvairias dekoratyvines pjaustykles.

REKLAMA

Dabar pradėkite dėti ingredientus ant kepimo skardos tokia tvarka.

Vieną mėsos paplotėlį dėkite tarp dviejų bulvių ir paspauskite.

REKLAMA

Taip viską išdėliokite ratu.

REKLAMA

Tada sudėtas ir paruoštas bulves su mėsa užpilkite sutrintais pomidorais.

Galiausiai pabarstykite tarkuotu sūriu.

REKLAMA

Kepkite orkaitėje apie 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Linkime gero skonio!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].