Teisingai rauginti kopūstai. Lengviausias receptas, kurį galite išbandyti!

Sniego baltumo, traškūs, su apetitą sukeliančiu obuolių aromatu, vidutiniškai sūrūs ir malonaus rūgštumo – tai visų gerai pažįstami rauginti kopūstai.

REKLAMA

kopūstai

Tačiau kartais net patyrę kulinarinio fronto kovotojai žlunga: jų kopūstai toli gražu nėra aukščiau aprašytas idealas. Naudokite mūsų receptą ir paprastus patarimus, kad pagamintumėte raugintų kopūstų su puikiu skoniu!

REKLAMA

Kaip pasigaminti skanių ir traškių raugintų kopūstų

Nuo rugsėjo pabaigos atėjo laikas nuimti vėlyvųjų kopūstų veisles. Logiška, kad tai sutampa su daržovių derliaus nuėmimo laikotarpio pradžia. Ypač svarbus niuansas: ankstyvosios kopūstų veislės su minkštais lapais rauginti netinka!

REKLAMA

Medinės, ypač ąžuolinės, statinės yra idealūs indai kopūstams rauginti. Jei likimas jums nepateikė tokios dovanos, tiks bet koks emaliuotas ir stiklinis indas.

Kopūstai gausis minkšti su mažu druskos kiekiu. Pasikliaukite savo skoniu, tačiau optimalus santykis yra 1 valgomasis šaukštas druskos 1 kg kopūstų.

REKLAMA

kopūstai

Morkų įdėjimas į kopūstus yra teisingas žingsnis. Jos vitaminizuoja kopūstus ir suteikia saldumo. Tačiau nuo per didelio morkų kiekio kopūstai patamsėja. Pakaks 100 g morkų 1 kg kopūstų.

REKLAMA

Per pirmąsias 2–3 aktyvaus fermentavimo dienas nepamirškite kelis kartus per dieną kopūstus pabadyti mediniu pagaliuku. Taip išsiskirs anglies dioksidas, kuris turi įtakos kopūstų skoniui ir traškumui.

REKLAMA

Kopūstai neturėtų fermentuotis per ilgai! Po 4–5 dienų, ir jei butas šiltas, tada anksčiau, indą su raugintais kopūstais pastatykite vėsioje vietoje.

Perskaitykite paprastą ir patikrintą raugintų kopūstų receptą. Jei atsižvelgsite į visas rekomendacijas, gausite užkandį, kurį galėsite padėti ant stalo iškėlę galvą ir ramia sąžine!

REKLAMA

kopūstai

Rauginti kopūstai žiemai

REKLAMA

Jums reikės:

  • 3 kg baltųjų kopūstų
  • 300 g morkų
  • 3 šaukštų druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 2 lauro lapų
  • 5-6 kvapiųjų pipirų
  • 2 gvazdikėlių

Gaminimas:

REKLAMA

Nulupkite nuo kopūstų viršutinius lapus, perpjaukite pusiau, nuimkite kotelį. Supjaustykite kopūstus tvarkingomis juostelėmis, geriausia to paties storio.

Pabarstykite kopūstus cukrumi ir druska, intensyviai pagniaužykite rankomis. Suberkite tarkuotas morkas ir prieskonius, išmaišykite.

REKLAMA

Įdėkite kopūstus į paruoštą indą, kuo sandariau. Ant viršaus uždėkite ką nors sunkaus paspaudimui, uždenkite marle. Palikite fermentuotis kambario temperatūroje.

Nepamirškite kopūstus pradurti mediniu pagaliuku, laiku pašalinkite putas. Po 3-4 dienų, kai putų išsiskyrimas sustos, paspaudimui skirtą daiktą galima pašalinti, indą uždaryti dangčiu ir pastatyti į vėsią vietą tolesniam laikymui. Kopūstai yra paruošti.

REKLAMA

Kopūstai paruošti, saugokite juos žiemai ar valgykite tuoj pat.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].