Patys skaniausi troškinti kopūstai. Jie patinka visai šeimai

Ant mūsų stalų sunku rasti produktą, kuris būtų populiaresnis už kopūstus. Kopūstai yra sveikas, skanus ir taip pat labai universalus produktas. Ilgą laiką negalėjau priversti savo vaikų valgyti šios daržovės, jie negalėjo pakęsti to kvapo. Tačiau visai neseniai kolegė pasidalino receptu, dėl kurio troškinti kopūstai mano namuose dabar yra mėgstamiausias vaikų patiekalas.

REKLAMA

kopūstai

Pagal šį receptą kopūstai paruošiami itin paprastai, tačiau nuo stalo jie dingsta per kelias minutes. Tokį patiekalą vakarienei galite paruošti per labai trumpą laiką, ypač jei visus ingredientus pasiruošite iš anksto.

REKLAMA

Ypatingai skanūs troškinti kopūstai

Jums reikės:

  • 1 mažos kopūsto galvos (apie 1-1,2 kg)
  • 3 vidutinių morkų
  • 3 didelių svogūnų
  • 3 šaukštų pomidorų pastos
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto druskos

Gaminimas:

REKLAMA

Pirmiausia svogūnus supjaustykite pusžiedžiais.

REKLAMA

Įkaitinkite aliejų gilioje keptuvėje arba puode su storu dugnu. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant vidutinės ugnies iki auksinės rudos spalvos.

kopūstai

REKLAMA

Sutarkuokite morkas, tada suberkite jas į keptuvę su svogūnais. Išmaišykite ir uždengę kepinkite dar 4 minutes.

REKLAMA

Tuo metu supjaustykite kopūstus.

kopūstai

REKLAMA

Dalį kopūstų suberkite į puodą, pasūdykite ir išmaišykite. Daržovė išskirs šiek tiek sulčių ir kopūstų tūris sumažės. Tada į keptuvę suberkite likusius kopūstus, vėl gerai išmaišykite ir uždenkite. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite dar 10 minučių.

REKLAMA

Po to į keptuvę sudėkite pomidorų pastą ir vėl gerai išmaišykite.

kopūstai

REKLAMA

Dabar į kopūstus įberkite cukraus. Išmaišykite, uždenkite ir troškinkite dar 5-7 minutes. Praėjus šiam laikui, jūsų troškinti kopūstai paruošti.

REKLAMA

Troškinti kopūstai su grybais

Į šį receptą galite pridėti grybų, jei jūsų šeima juos mėgsta. Naudodami miško grybus, pirmiausia juos išvirkite. Pievagrybių virti nereikia.

Paimkite 300 g pievagrybių, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis ar kubeliais. Apkepkite grybus keptuvėje su keliais lašais augalinio aliejaus. Jums nereikia kepti, kol suminkštės, nes jie baigs kepti kartu su kopūstais.

REKLAMA

kopūstai

Pagal skonį pasūdykite grybus, tada suberkite juos į atskirą lėkštę. Grybus prie kopūstų suberkite likus 5-7 minutes iki gaminimo pabaigos.

REKLAMA

Į kopūstus galite pridėti įvairių ingredientų pagal savo skonį ir pagal tai, ką mėgsta jūsų šeima.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].