Marinuoti įdaryti baklažanai. Ypatingai skanus patiekalas

Žiema ateina ir kiekviena šeimininkė stengiasi paruošti kuo daugiau daržovių atsargų. Neapsakomas pojūtis: patiekti pačių paruoštas daržoves. Šiandien mes jums pasakysime, kaip gaminami marinuoti baklažanai. Tai ypatingai gurmaniškas užkandis, kuris patiks visiems.

REKLAMA

baklažanai

Marinuoti baklažanai žiemai

Ar kada nors bandėte ne tik marinuoti baklažanus, bet ir įdaryti juos daržovėmis? Jei ne, greitai perskaitykite šį receptą. Šis patiekalas patiekiamas supjaustant gabalėliais ir pagardinant kvapniu aliejumi. Šis nuostabus užkandis neliks nepastebėtas net ant šventinio stalo.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 2 kg baklažanų
  • 500 g morkų
  • 1-2 paprikų
  • 1-3 aitriųjų paprikų
  • 2 galvų česnakų
  • žalumynų: petražolių, salierų, kalendros, baziliko

Marinatui reikės:

  • 1 litro vandens
  • 70 g druskos
  • 2 lauro lapų
  • pipirų žirneliais

Blanširavimo vandeniui reikės:

REKLAMA
  • 1 litro vandens
  • 30 g druskos

Gaminimas:

Pirmiausia reikia paruošti marinatą. Į puodą supilkite litrą vandens, įmeskite porą lauro lapelių ir pipirų žirnelių. Tada įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Virkite marinatą 2-3 minutes, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite visiškai atvėsti.

REKLAMA

baklažanai

Atskirai pastatykite didelį puodą ant viryklės. Jame reikia paruošti vandenį blanširavimui. Laikykitės proporcijos: kiekvienam litrui vandens įberkite 30 g druskos. Viską gerai išmaišykite ir užvirkite.

REKLAMA

Kol vanduo verda, galite pradėti ruošti daržoves. Baklažanams nuimkite kotelius ir kiekvieno viduryje išilgai daržovės giliai įpjaukite. Tuo pačiu stenkitės neprajauti dugno.

REKLAMA

Kai vanduo puode užvirs, sudėkite visus baklažanus į verdantį sūrymą. Palaikykite verdančiame vandenyje 4-5 minutes. Tada sudėkite baklažanus į kiaurasamtį arba sietelį. Baklažanus paguldykite įpjova ant šono. Ant jų uždėkite lentelę arba plokščią lėkštę, tada prispauskite bet kokiu svoriu, pavyzdžiui, vandens buteliu. Leiskite baklažanams visiškai atvėsti.

Dabar pereikite prie daržovių įdaro. Morkas sutarkuokite stambia tarka, česnaką smulkiai supjaustykite. Supjaustykite saldžiąją papriką, prieš tai pašalindami stiebą kartu su sėklomis. Tą patį padarykite su aitriosiomis paprikomis, visą papriką supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Visus žalumynus supjaustykite kuo smulkiau. Visus ingredientus gerai išmaišykite. Įdaro sūdyti nereikia.

REKLAMA

baklažanai

Dabar galite pradėti įdaryti baklažanus. Įdarą dėkite į baklažanų „kišenes“. Tada sudėkite baklažanus prapjauta puse į viršų į bet kokį indą, pavyzdžiui, puodą (bet ne aliuminį). Tada užpilkite baklažanus jau atvėsusiu sūrymu, ant viršaus uždėkite kažką sunkaus ir palikite 5-7 dienas.

REKLAMA

Vėliau yra keletas variantų. Galite uždėti lengvesnį svorį ir marinuotus baklažanus laikyti bet kurioje vėsioje vietoje. Taip pat marinatą galite supilti į puodą ir pavirti 5 minutes. Paruoštus baklažanus sudėkite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu sūrymu ir sterilizuokite stiklainius 15 minučių po užvirimo. Tuomet sandariai užsukite stiklainius.

REKLAMA

Taip pat paruošti marinuoti baklažanai gali būti supakuoti į maišelius arba maistinę plėvelę ir sudėti į šaldiklį. Visą gaminimo eigą galite pamatyti žemiau pateiktame vaizdo įraše.

REKLAMA

Marinuoti baklažanai yra labai skanūs, o juos paruošti gana paprasta.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].