Gruziniškai sūdyti agurkai. Švelnūs ir labai traškūs

Konservavimo sezonas prasidėjo ir žiemai jau ruošiamos įvairių daržovių atsargos. Deja, kartais būna, kad nėra jėgų ištverti iki žiemos. Ir jau dabar norite ant stalo patiekti aštrų užkandį. Būtent todėl šaldytuve turėtų būti gruziniškai sūdyti agurkai. Apie juos šiandien ir kalbėsime.

REKLAMA

Kuo skiriasi gruziniški agurkai nuo paprastų lengvai sūdytų agurkų? Žolelės, prieskoniai ir dar daugiau prieskonių. Gruzijoje pradėti sūdyti agurkai yra tokie kvapnūs, kad jiems neįmanoma atsispirti.

agurkai

REKLAMA

Jums reikės:

  • Agurkų 1 kg
  • Druskos 0,75 šaukšto
  • Cukraus 1 šaukštelio
  • Kumino 0,5 šaukštelio
  • Aitriųjų paprikų dribsnių 0,5 šaukštelio
  • Česnako 3 skiltelių
  • Kalendros 0,5 ryšulio

Gaminimas:

Kad užkandis būtų dar aromatingesnis, rekomenduojame pasigaminti savo prieskonių. Norėdami tai padaryti, sumaišykite kuminą su aitriąja paprika, cukrumi ir druska.

REKLAMA

Nuplaukite agurkus ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į plastikinį indą su dangčiu. Česnaką išspauskite ant agurkų, pabarstykite prieskoniais. Suberkite smulkiai pjaustytus žalumynus.

Uždarykite plastikinį indelį dangteliu ir supurtykite, kad viskas susimaišytų. Agurkus palikite šaldytuve bent per naktį. Idealiu atveju turėtų praeiti para.

REKLAMA

agurkai

Praėjus šiam laikui, prie stalo patiekite gruziniškai sūdytus agurkus. Toks kvapnus ir traškus užkandis yra geriausias prie šviežių bulvių. Ruošinį laikykite šaldytuve ne ilgiau kaip savaitę. Nors esame tikri, kad toks skanėstas ilgai neužsibus. Skanaus!
REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].