Graikiškos bulvės. Tokios skanios, kad valgysite jas vienas!

Man kelionės yra ne tik galimybė atsipalaiduoti ir pamatyti ką nors nauja, bet ir parsivežti keletą įdomių receptų. Šiuo atžvilgiu Graikija yra gastronominis rojus. Ten yra tokia gausybė skanių ir sveikų patiekalų, kad nesinori pakilti nuo stalo. Būtent šioje šalyje mano širdį pavergė ypatingu būdu paruoštos bulvės. Dabar šiomis bulvėmis mano šeima mėgaujasi bet kuriuo metu.

REKLAMA

Alyvuogių aliejus, citrinos sultys, česnakas ir raudonėlis paprastas keptas bulves paverčia originaliu graikišku patiekalu. Šis garnyras puikiai tinka prie mėsos. Nors net vienos bulvės yra labai skanios.

bulvės

REKLAMA

Jums reikės:

  • Bulvių 1 kg
  • Česnako 2 skiltelių
  • Citrinos sulčių 100 ml
  • Raudonėlio 2 šaukštelių
  • Alyvuogių aliejaus 70 ml
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį

Paruošimas

Nulupkite bulves, supjaustykite išilgai į skilteles ir sudėkite į kepimo indą.

REKLAMA

Sumaišykite citrinos sultis, aliejų, raudonėlį ir smulkintą česnaką.

bulvės

REKLAMA

Bulves užpilkite paruoštu padažu ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Į indą įpilkite šiek tiek vandens, kad jis iš dalies apsemtų bulves.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite bulves 50-60 minučių.

bulvės

REKLAMA
Dėl nuostabaus padažo bulvės gražiai apskrunda. O aromatas virtuvėje yra tiesiog nenusakomas. Norėdami patobulinti skonį, galite pabarstyti bazilikais ar petražolėmis. Skanaus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].