Paslaptis, kaip paruošti labai traškias keptas bulvytes

Turbūt keptų bulvių mėgėjų čia netrūksta. O ar žinote, kaip išsikepti labai traškių ir skanių bulvyčių? Išbandykite šį receptą ir sužinosite skaniausių bulvių paslaptį!

REKLAMA

bulvės, sveiki maisto produktai

Reikės

  • 1 kg bulvių
  • 3 šaukštų kukurūzų kruopų
  • juodųjų pipirų, druskos

Gaminimas

REKLAMA

Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.

REKLAMA

Tada sudėkite bulves į dubenį, įberkite prieskonių, druskos, aliejaus ir galiausiai kukurūzų kruopų arba galite naudoti džiūvėsėlius.

REKLAMA

Sudėkite bulves ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Kepkite apie 20 min. 250 laipsnių temperatūroje.

REKLAMA

Skanaus!

Bulvių užkepėlė. Neįprastas, bet pažįstamas patiekalas jūsų stalui

Yra daugybė bulvių patiekalų receptų. Dažniausiai jų paruošimui naudojami bulvių košės likučiai, o tai labai patogu taupioms namų šeimininkėms. Bet mūsų pasiūlymas jums bulvių užkepėlė iš bulvių griežinėlių.

Padažas, naudojamas bulvėms kepti, yra labai panašus į tą, kuris buvo naudojamas pagardinti karbonaros makaronus. Patiekalas yra labai švelnus ir tuo pačiu sotus- idealus šeimos vakarienei. Vietoj kalakutienos galite rinktis vištieną, o šoninę pakeisti rūkytu kiaulienos kumpiu. Iš sūrių idealiai tinka parmezanas arba mocarela, bet galite pasiimti ir bet kokį kitą kietą sūrį.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Bulvių užkepėlė

Jums reikės:

REKLAMA
  • Bulvių 1 kg
  • Kalakutienos 150 g
  • Svogūno 1 vnt
  • Grietinės 300 ml
  • Kietojo sūrio 100 g
  • Kiaušinio 1 vnt
  • Druskos pagal skonį
  • Juodųjų pipirų (maltų) pagal skonį
  • Šoninės 50 g
  • Petražolių pagal skonį
  • Sviesto 1 valgomasis šaukštas

Gaminimas:

Nuluptas bulves supjaustykite apskritimais arba stambiais kubeliais ir lengvai apvirkite pasūdytame vandenyje (apie 10 minučių). Galite virti visą bulvę, o tada supjaustyti.

REKLAMA

Sumaišykite grietinę, tarkuotą sūrį ir kiaušinį, druską ir pipirus.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite sviestą ir pakepinkite supjaustytą svogūną. Supjaustykite kalakutieną į kubelius ir taip pat suberkite į keptuvę. Troškinkite 5-10 minučių.

REKLAMA

Apkepkite šoninę arba kumpį sausoje keptuvėje.

REKLAMA

Bulvių užkepėlė

Į riebalais išteptą dubenį sudėkite bulvių griežinėlius. Užpilkite grietinės mišiniu, sudėkite mėsą ir šoninę, likusias bulves ir likusį grietinės mišinį. Kepkite 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje, pabarstykite petražolėmis ir kepkite dar 15 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Paruoštą patiekalą šiek tiek atvėsinkite ir porcijomis patiekite su šviežiomis daržovėmis. Būtinai pasigaminkite šį skanų patiekalą ir pasidalinkite jo receptu su draugais!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].