Labai skanus ir itin paprastas receptas. Ypač patiks tiems, kurie neturi daug laiko kuistis virtuvėje!

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Tešla:

1 puodelis vandens

200 g sviesto

REKLAMA

1 kiaušinis

žiupsnelis druskos

REKLAMA

1 šaukštelis cukraus

700-800 g miltų

REKLAMA

Įdaras:

200 g varškės

300 g sūrio

REKLAMA

1 kiaušinis

pasirinktiniai žalumynai

REKLAMA

50 g sviesto

Gaminimas:

Pašildykite vandenį. Ištirpinkite sviestą.

REKLAMA

Sumaišykite vandenį, ištirpintą sviestą, kiaušinį, žiupsnelį druskos, cukrų ir miltus.

REKLAMA

Miltus suberkite palaipsniui, gali prireikti kitokio kiekio. Bet tešla yra labai lanksti, jos minkymas užtruks ne ilgiau kaip 5 minutes.

REKLAMA

Tada sumaišykite varškę su tarkuotu sūriu, įmuškite kiaušinį, įberkite šiek tiek druskos pagal skonį.

REKLAMA

Tešlą padalinkite į dvi dalis ir abi dalis iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo.

REKLAMA

Kepimo formą patepkite sviestu, dėkite vieną sluoksnį tešlos, tada įdarą su sūriu ir varške.

REKLAMA

Uždenkite antrąja tešlos dalimi. Suspauskite kraštus. Atlikite pjūvius, lyg supjaustytumėte viršų į kvadratus.

REKLAMA

Kepkite sluoksniuotą pyragą orkaitėje 200–220 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes. Viršų sutepkite pienu ar kiaušiniu.

REKLAMA

Skanaus!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].