Norite skanių pikantiškų duonelių, kurias galite greitai ir lengvai paruošti? Išbandykite šias – su natūraliu jogurtu ir sūriu.

REKLAMA

Šį puikų receptą radome jums „YouTube“ kanale, jame galite rasti daug puikių vaizdo įrašų su receptais.

REKLAMA

Šie pyragėliai gražiai atrodo ir yra tikrai labai skanūs.

Jums reikės:

REKLAMA

Tešlai:

  • 500 g paprastų miltų
  • 200 g pusiau rupių miltų
  • 50 g sviesto
  • 4 šaukštų graikiško jogurto
  • 350 ml pieno
  • 21 g mielių
  • 1 vnt. kiaušinio trynio

Papildomai:

REKLAMA
  • 1 valgomojo šaukšto druskos
  • 400 g tarkuoto sūrio
  • 100 g sviesto
  • 1 vnt. kiaušinio trynio
  • 1 valgomojo šaukšto jogurto
  • Kukurūzų krakmolo pagal poreikį
  • Druskos pagal skonį

Apibarstymui:

  • Sezamo sėklų

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Iš minėtų ingredientų užminkykite pusiau minkštą tešlą.

Tešla turi atsiskirti nuo dubens sienelių.

REKLAMA

Tešlą greitai išminkykite į nedidelį kepaliuką ir palikite ant miltais pabarstytos lentos 30 minučių, kad pakiltų.

REKLAMA

Kol tešla kyla, pasiruoškite visa kita, ko reikės.

Tai yra, tarkuotą sūrį, sviestą, krakmolą tešlos kočiojimui, kiaušinio trynį ir jogurtą duoniukams aptepti.

REKLAMA

Pakilusią tešlą gausiai apibarstykite krakmolu ir iškočiokite į didelį stačiakampį.

REKLAMA

Aptepkite minkštu sviestu, apibarstykite sūriu ir pagardinkite druska.

Galiausiai tešlą sulankstykite klasikiniu būdu, išskyrus vieną išimtį: tarp sulenkimų ją šiek tiek iškočiokite, kad tešla kepdama gražiai išsipūstų.

REKLAMA

Palikite tešlą uždengtą rankšluosčiu, kad pakiltų, 30 minučių.

REKLAMA

Pasibaigus šiam laikui, pakartokite ankstesnį veiksmą.

Kitaip tariant, iš viso taip tešlą kočiokite ir barstykite sūriu 2 kartus.

REKLAMA

Kad geriau įsivaizduotumėte procedūrą, būtinai peržiūrėkite visą vaizdo įrašą.

Kai tešla po antrojo lankstymo pakils, iškočiokite ją iki piršto storio.

REKLAMA

Konditerine formele išpjaukite nedidelius tešlos apskritimus ir sudėkite ant kepimo skardos.

REKLAMA

Uždenkite ir palikite juos pakilti dar 15 minučių.

Prieš kepdami aptepkite kiaušinio tryniu, sumaišytu su jogurtu, ir pabarstykite sūriu.

REKLAMA

Duoniukus taip pat galite pabarstyti ir sezamo sėklomis.

REKLAMA

Kepkite 190°C temperatūroje apie 20 minučių.

Linkime gero skonio!

REKLAMA

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].