Pasakiškas bananų ir kivių tortas: paprasta pagaminti ir nereikia kepti!

Gaminant šį tortą, vienintelis minusas tai, kad kurį laiką jį reikia šaldyti šaldytuve!

Likusi dalis yra lengva! Bananų ir kivių tortas be kepimo sukels tikrą malonumo audrą ir teigiamų emocijų liūtį! Skirtas bananų ir kivių mėgėjams!

Nuostabus desertas: labai gražus ir spalvingas!

Sudėtis:

200 g sausainių

100 g sviesto

4 kiviai

2 bananai

500 g jogurto

70 g cukraus

1 šaukštas citrinos sulčių

20 g želatinos

100 ml karšto vandens

Papuošimui:

2 kiviai

40 g migdolų drožlių arba smulkintų graikinių riešutų

Gaminimas:

Sausainius susmulkinkite į trupinius.

Į sausainių masę supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite iki vientisos masės.

Paskleiskite sausainių ir sviesto masę iš anksto kepimo popieriumi padengtoje, nuimamoje formoje, kurios skersmuo yra 20 centimetrų.

Išlyginkite sausainių sluoksnį ir sugrūskite. Formą padėkite į šaldytuvą 30 minučių.

Bananus supjaustykite apskritimais ir išdėliokite ant torto pagrindo iš sausainių.

Kivius nulupkite ir supjaustykite kubeliais.

Kivius sudėkite į kaistuvą, sudėkite cukrų, citrinos sultis, išmaišykite ir kaitinkite ant vidutinės ugnies apie 2–3 minutes, kad sultys išsiskirtų.

Nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. Tada supilkite kivių masę į dubenį su jogurtu.

Sudėkite želatiną, ištirpintą karštame vandenyje. Išmaišykite masę mentele.

Kivių masę paskleiskite ant bananų sluoksnio ir išlyginkite. Dėkite tortą į šaldytuvą 6 valandoms.

Papuoškite tortą kivių griežinėliais ir migdolų drožlėmis. Jei naudosite graikinius riešutus, turėsite juos iš anksto pakepti 10 minučių sausoje keptuvėje, o paskui susmulkinti.

Patiekite tortą prie arbatos ar kavos puodelio.

Skanaus!

Šaltinis