Tai baltas citrinų, vanilės ir kokosų kvapų pyragas. Jis tiesiog ištirpsta burnoje – tikras malonumas! Tai labai populiarus receptas, greitai ir lengvai pagaminama. Užtruksite tik apie valandą.

REKLAMA

Sudėtis

REKLAMA

Biskvitams:

5 šaukštai pieno;

5 šaukštai cukraus;

REKLAMA

5 šaukštai aliejaus;

2 kiaušiniai;

REKLAMA

1 šaukštelis sodos;

žiupsnelis druskos;

REKLAMA

500-550 g miltų.

Kremui:

200 g sviesto;

REKLAMA

8 šaukštai miltų (arba krakmolo);

4 šaukštai cukraus;

REKLAMA

1 l pieno;

vienos citrinos žievelė;

REKLAMA

pusė stiklinės citrinų sulčių;

1 šaukštelis vanilės ekstrakto;

REKLAMA

3 šaukštai kokoso drožlių papuošimui.

Gaminimas

Pradėkite nuo tešlos. Išsijokite miltus ir pasiruošite didelį indą tešlai.

REKLAMA

Į dubenį sumuškite du kiaušinius, suberkite cukrų, supilkite pieną, aliejų. Viską gerai išplakite.

REKLAMA

Įberkite druskos, taip pat šaukštelį sodos, išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

REKLAMA

Po truputį, šaukštas po šaukšto, sudėkite miltus. Gerai išmaišykite po kiekvieno šaukšto.

REKLAMA

Kai tešla bus pakankamai tiršta, pradėkite minkyti rankomis ir dar pridėkite miltų. Truputį paminkykite tešlą dubenyje, o tada padėkite ant stalo.

REKLAMA

Ant miltais pabarstyto stalo minkykite tešlą apie 2-3 minutes.

REKLAMA

Susukite ją į rutulį ir padalinkite į tris lygias dalis. Pasiruoškite tris stačiakampius kepimo popieriaus lapelius maždaug 30 x 40 cm dydžio.

REKLAMA

Kiekvieną tešlos gabalą iškočiokite ant popieriaus lapo. Iš pradžių išlyginkite rankomis, o po to kočėlu.

REKLAMA

Gausite ploną tešlos sluoksnį, šiek tiek storesnį nei pats popierius, jis užims beveik visą lapą, išskyrus keletą centimetrų nuo kraštų. Kiekvieną sluoksnį subadykite per visą paviršių šakute 2-3 cm atstumu tarp skylių.

REKLAMA

Kiekvieną biskvitą kepkite 10-12 minučių (arba iki auksinės rudos spalvos) iš anksto įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje. Išimkite iš orkaitės, atsargiai nuimkite popierių ir palikite atvėsti.

REKLAMA

Kol vėsta, paruoškite kremą. Paimkite prikaistuvį ir į jį supilkite miltus (arba krakmolą), cukrų ir citrinos žievelę. Išmaišykite.

REKLAMA

Pamažu supilkite šaltą pieną, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumuliukų.

REKLAMA

Kai supilsite visą pieną, uždėkite prikaistuvį ant vidutinė ugnies ir kaitinkite, nuolat maišydami, kol mišinys ištirps ir pradės virti.

REKLAMA

Tada supilkite vanilės ekstraktą, citrinos sultis, greitai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies. Uždenkite dangčiu arba folija ir palaukite, kol atvės iki kambario temperatūros.

REKLAMA

Kremą perkelkite į gilų dubenį ir maišytuvu sumaišykite jį su minkštu sviestu, po truputį įpildami aliejaus. Kremas jau paruoštas.

REKLAMA

Toliau pertepame pyragą. Paimkite tinkamo dydžio kepimo formą arba skardą ir padenkite popieriumi. Ant jo uždėkite pirmąjį biskvitą. Ištepkite jį 1/3 viso kremo.

REKLAMA

Toliau ant pirmojo biskvito uždėkite antrąjį ir taip pat padenkite kremu. Galiausiai trečiąjį biskvitą. Paskutinį kremo sluoksnį apibarstykite kokoso drožlėmis.

REKLAMA

Uždenkite pyragą didele pjaustymo lenta ir uždėkite ką nors dėl svorio bei nakčiai palikite pyragą balkone.

REKLAMA

Ryte pyragą supjaustykite kvadratėliais. Puikiai tiks prie arbatos!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].