Fantastika, o ne receptas! Labai skanu ir pagaminama iš paprastų produktų! Puikiai tinka mėsos ir bulvių mėgėjams! Būtinai išmėginkite ir pasidalinkite savo įspūdžiais!

REKLAMA

Reikės:

400 g maltos kiaulienos

REKLAMA

1 svogūno

2 kiaušinių

REKLAMA

4 šaukštų džiūvėsėlių

druskos

REKLAMA

pipirų

400-450 g bulvių košės (karštos)

REKLAMA

1 šaukšto sviesto

100 g sūrio

REKLAMA

augalinio aliejaus

8-10 skiltelių česnakų

REKLAMA

šviežių čiobrelių

Gaminimas:

Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintą svogūną, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išminkykite ir suformuokite mėsos rutuliukus.

REKLAMA

Toliau išverdame bulvių košę ir darome bulvių rutuliukus. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įdėkite sviestą, įberkite druskos ir pipirų.

REKLAMA

Viską sumaišę (košė turi būti karšta, kad geriau ištirptų sviestas), formuokite bulvių kukulius, į bulvių tešlos rutuliuką įdėdami sūrio.

REKLAMA

Augaliniu aliejumi gerai sutepkite kepimo formą. Orkaitė tuo metu jau gali kaisti.

REKLAMA

Išdėliokite kukulius formoje pakaitomis (kad būtų mėsos, tada bulvių rutuliukas). Ant viršaus uždėkite česnakų skiltelių, čiobrelių šakelių ir aptepkite bulvių rutuliukus aliejumi.

REKLAMA

Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Mėsos kukuliai gaunasi labai sultingi, o bulvių rutuliukai labai švelnūs su traškia plutele! Kepti česnakai irgi labai skanūs! Ir naudingi sveikatai!

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].