Fantastika, o ne receptas! Labai skanu ir pagaminama iš paprastų produktų! Puikiai tinka mėsos ir bulvių mėgėjams! Būtinai išmėginkite ir pasidalinkite savo įspūdžiais!
Reikės:
400 g maltos kiaulienos
1 svogūno
2 kiaušinių
4 šaukštų džiūvėsėlių
druskos
pipirų
400-450 g bulvių košės (karštos)
1 šaukšto sviesto
100 g sūrio
augalinio aliejaus
8-10 skiltelių česnako
šviežių čiobrelių
Gaminimas:
Į maltą mėsą įmuškite kiaušinį, sudėkite susmulkintą svogūną, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išminkykite ir suformuokite mėsos rutuliukus.
Toliau išverdame bulvių košę ir darome bulvių rutuliukus. Į bulvių košę įmuškite kiaušinį, įdėkite svietą, įberkite druskos ir pipirų.
Viską sumaišę (košė turi būti karšta, kad geriau tirptų sviestas), formuokite bulvių kukulius, į bulvių tešlos apskritimą įdėdami sūrio.
Augaliniu aliejumi gerai sutepkite kepimo formą. Orkaitė šiuo metu jau gali kaisti.
Išdėliokite kukulius formoje pakaitomis (kad būtų mėsos, tada bulvių rutuliukas). Ant viršaus uždėkite česnako skiltelių, čiobrelių šakelių ir aptepkite bulvių rutuliukus aliejumi.
Kepkite 40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Mėsos kukuliai išeina labai sultingi, o bulvių rutuliukai labai švelnūs su traškia plutele! Kepti česnakai irgi labai skanūs! Ir naudingi sveikatai!
Skanaus!
