Švelnus kumpis puikiai dera su lengvu marinuotų grybų rūgštingumu, šviežiais agurkais ir švelniu sūrio skoniu. 

REKLAMA

Ingredientai 4 porcijoms:

REKLAMA

kumpis – 200 gramų;

REKLAMA

konservuotų grybų (pievagrybių arba voveraičių) arba grybų asorti – 150 gramų;

REKLAMA

kietasis sūris – 150 gramų;

REKLAMA

švieži agurkai – 1 didelis arba 2 maži;

REKLAMA

naminis majonezas arba natūralus jogurtas – 4 valgomieji šaukštai;

REKLAMA

garstyčios – 0,5 arbatinio šaukštelio;

REKLAMA

druskos pagal skonį;

REKLAMA

keletas svogūno laiškų;

REKLAMA

salotų.

REKLAMA

Gaminimas:

Kumpį, kietąjį sūrį ir agurkus supjaustykite juostelėmis.

REKLAMA

Marinuotus grybus nuplaukite ir, jei reikia, susmulkinkite.

REKLAMA

Susmulkinkite svogūno laiškus.

REKLAMA

Sumaišykite majonezą (arba natūralų jogurtą) su garstyčiomis.

REKLAMA

Visus ingredientus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos, pagardinkite užpilu ir išmaišykite.

REKLAMA

Norėdami gražiai patiekti, į lėkštės vidurį įdėkite vieną ar du salotų lapus ir užpildykite juos pagamintomis salotomis.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].