Bulvių užkepėlė su grybais yra neįtikėtinai skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas.

REKLAMA

Šis patiekalas puikiai tinka šeimos vakarienei.

REKLAMA

Kiekvienas žino nuostabų grybų ir bulvių derinį, tad puikiai žinote, kad skonis – pasakiškas!

REKLAMA

Ingredientai:

REKLAMA

600 gramų bulvių;

REKLAMA

400 gramų grybų;

REKLAMA

1 svogūnas;

REKLAMA

3 česnako skiltelės;

REKLAMA

150 gramų grietinės;

REKLAMA

2 valgomieji šaukštai majonezo;

REKLAMA

sūris;

REKLAMA

malti juodieji pipirai, druska, šviežios žolelės – pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Nuplaukite ir supjaustykite grybus.

REKLAMA

Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Tuomet pakepinkite kartu su grybais.

REKLAMA

Sutarkuokite sūrį.

REKLAMA

Sumaišykite grietinę su majonezu ir sudėkite kartu smulkintus česnakus. Gerai išmaišykite.

REKLAMA

Nuluptas bulves supjaustykite kiek įmanoma ploniau.

REKLAMA

Sutepkite kepimo indą su sviestu ir įdėkite pusę susmulkintų bulvių į pirmąjį sluoksnį. Pipirų dėkite pagal skonį.

REKLAMA

Tuomet bulvių sluoksnį padenkite sūrio sluoksniu.

REKLAMA

Po to dėkite grybų ir svogūnų sluoksnį.

REKLAMA

Tuomet dėkite antrą bulvių sluoksnį.

REKLAMA

Ant viršaus sudėkite likusį sūrį.

REKLAMA

Kepkite įkaitintoje iki 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.

REKLAMA

Patiekite karštą, viršų papuoškite žolelėmis.

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].