Puikus šalto ir labai gaivaus kreminio pyrago receptas, pagal kurį galite lengvai ir paprastai pasigaminti patys.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 3 grietinės indelių po 200 ml
  • 150 g cukraus pudros
  • 100 g plakamosios grietinėlės
  • 2 pakelių želatinos
  • vandens, kad išbrinktų želatina
  • didesnės pakuotės pailgų sausainių
  • Apelsinų sulčių
  • Aviečių ar kitų uogų

Gaminimo eiga:

Plakikliu išplakite grietinę su cukraus pudra.

REKLAMA

  • Atskirai išplakite 100 g grietinėlės ir sumaišykite su grietine.
  • Leiskite želatinai išbrinkti ir visiškai ištirpinkite, šiek tiek pakaitindami.
  • Kai ji atvės, įpilkite šaukštą ar du grietinės ir išplakite viską šakute, tada sumaišykite su likusia grietine.
  • Taip daroma norint, subalansuoti grietinės ir želatinos temperatūrą.
  • Formą išklokite foliją.

REKLAMA
  • Dėkite sausainius ant dugno, prieš tai trumpai pamerkite juos į apelsinų sultis.
  • Užpilkite pusę turimo mišinio ant sausainių, uždėkite ant viršaus uogų.
  • Tada paskirstykite kitą pusę mišinio ir galiausiai sudėkite eilę sausainių.
  • Įdėkite į šaldytuvą mažiausiai 3-4 valandoms, bet gali pabūti ir ilgiau.
  • Galiausiai galite pertepti plakta grietinėle ir apibarstyti šokoladu.

Linkime gero apetito!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].