Jei nėra pakankamai laiko ilgam patiekalų ruošimui, bet norite kažko skanaus ir sveiko, būtinai pabandykite kepti grikius su grybais čenakinėse.

REKLAMA

Ingredientai: 

REKLAMA

Grikiai – 300 g;

REKLAMA

Svogūnas – 1 vnt.;

REKLAMA

Pievagrybiai – 300 g;

REKLAMA

Grietinė 50 g;

REKLAMA

Sviestas – 2 šaukštai;

REKLAMA

Kietasis sūris – 80 g;

REKLAMA

Druska, pipirai pagal skonį.

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

Grikius nuplaukite ir išvirkite.

REKLAMA

Svogūną supjaustykite į mažus kubelius.

REKLAMA

Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir pakepinkite svogūną.

REKLAMA

Supjaustykite grybus ir pakepinkite juos kartu su svogūnais.

REKLAMA

Grybus, svogūnus ir grikius sumaišykite. Pridėkite šlakelį aliejaus ir pipirų. Viską gerai išmaišę, sudėkite košę į čenakines.

REKLAMA

Sūrį sumaišykite su grietine ir užpilkite ant grikių.

REKLAMA

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir kepkite grikių košę 10-12 minučių.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].