Tai – vienas mano mėgstamiausių pyragų, kuris yra traškus išorėje, o viduje – labai minkštas. Šis pyragas yra ne tik labai skanus, bet taip pat ir labai nebrangus, todėl tikrai verta išbandyti šį receptą.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 300 ml gazuoto mineralinio vandens
  • 150 ml augalinio aliejaus
  • 300 g granuliuoto cukraus
  • 600 g kvietinių miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių (10 g)
  • 1 apelsino žievelės
  • 1 arb. š. vanilės esencijos
  • 2 arb. š. kakavos
  • 2 arb. š. uogienės
  • cukraus pudros

Kaip gaminti?

  1. Į gilų dubenį supilkite mineralinį vandenį.
  2. Įpilkite aliejaus ir cukraus.
  3. Maišykite, kol cukrus ištirps.
  4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  5. Sumaišykite ingredientus.
  6. Įdėkite tarkuotos apelsino žievelės.
  7. Kruopščiai išmaišykite.
  8. Įpilkite vanilės esencijos ir išmaišykite.
  9. Paruoškite dvi  kepimo formas.
  10. Patepkite aliejumi ir pabarstykite miltais.
  11. Į kiekvieną formą  supilkite apie ketvirtadalį mišinio.
  12. Į likusį mišinį įberkite kakavos.
  13. Sumaišykite mentele.
  14. Įdėkite mėgstamos uogienės  ir išmaišykite.
  15. Kakavos mišinį supilkite į formeles.
  16. Formoje šakute šiek tiek pamaišykite.
  17. Kepinius pašaukite į iki 180°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite maždaug  55 minutes.
  18. Palaukite, kol atvės.
  19. Galiausiai pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Skanaus!

REKLAMA

Pamokėlė vaizdo įraše:

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].