Kai buvau maža, mano mama dažnai gamino “Meškutės” tortą . Aš vis dar prisimenu vaikystės skonį: švelnaus skonio tortas su grietininiu kremu yra dangiškas malonumas.

REKLAMA

Dabar ruošiu šį pyragą savo mažajai dukrai ir ji džiaugiasi ne tik torto skoniu, bet ir nuostabiu pavadinimu.

REKLAMA

Tortas „Meškutė“ neužima daug laiko, jį labai paprasta paruošti. Tortas yra vidutiniškai saldus, subtilus, o riešutai suteikia originalų skonį.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

Biskvitui:

kvietinių miltų – 400 gramų;

REKLAMA

grietinės- 1 puodelio;

REKLAMA

dviejų šaukštelių kepimo miltelių;

REKLAMA

150 g cukraus;

REKLAMA

2 šaukštų kakavos;

REKLAMA

1 pakelio vanilinio cukraus;

REKLAMA

Kremui:

REKLAMA

500 g grietinės;

REKLAMA

180-200 g cukraus;

REKLAMA

Glazūrai:

šešių šaukštų cukraus;

REKLAMA

keturių šaukštų kakavos;

REKLAMA

100 g sviesto;

REKLAMA

keturių šaukštų pieno;

REKLAMA

graikinių riešutų – 1 puodelio;

REKLAMA

Gaminimas:

REKLAMA

1. Paruoškite tešlą: į grietinę suberkite cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir sumaišykite. Mišinį padalykite į dvi lygias dalis.

REKLAMA

2. Į vieną porciją mišinio įpilkite 180 g miltų ir du šaukštus kakavos.

REKLAMA

3. Į kitą mišinio dalį įpilkite 220 g miltų ir sumaišykite.

REKLAMA

4. Išminkykite dviejų tipų tešlą: tamsią (su kakava) ir šviesią.

REKLAMA

5. Abi tešlas padalinkite į tris lygias dalis (turėtų gautis šeši tešlos gabalai).

REKLAMA

6. Kepimo formos dugną (aš naudojau 20×22 cm dydžio formą) ištepkite sviestu.

REKLAMA

7. Visą tešlą šešiems pyrago biskvitams tolygiai paskirstykite ir šiek tiek subadykite (arba galite kiekvieną tešlos gabalą ištiesti ant kepimo popieriau ir tuomet kepti orkaitėje).

REKLAMA

8. Kepkite biskvitus orkaitėje, kuri yra įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros maždaug 7-10 minučių (visus lakštus iškepkite vienodai).

REKLAMA

9. Pyrago lakštams atvėsus, paruoškite kremą. Sumaišykite cukrų su grietine ir vieną minutę maišykite su maišytuvu. Kremas yra paruoštas.

REKLAMA

10. Susmulkinkite graikinius riešutus su maišytuvu arba kočėlu.

REKLAMA

11. Sutepkite pyragą, ant padėklo dėkite pyrago lakštus šviesų, tamsų, šviesų, kol suklosite visus. Kiekvieną užpilkite paruošta grietinės mase ir apibarstykite riešutais.

REKLAMA

12. Paruoškite glaistą: sudėkite sviestą, cukrų, kakavą į keptuvę, įpilkite pieno, pastatykite ant viryklės ir maišykite, kol viskas taps vientisa mase.

REKLAMA

13. Karšta glazūra apliekite pyragą ir papuoškite riešutais.

REKLAMA

14. Kad susistovėtų, palikite per naktį šaldytuve.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].