Paprastas, skanus ir greitai paruošiamas obuolių pyragas puikiai tiks ir kiekvienai dienai, ir šventei. Leiskite sau pasimėgauti saldžiomis poilsio akimirkomis!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA

1 kiaušinio

300 g kvietinių miltų

REKLAMA

80 g cukraus pudros

160 g sviesto arba margarino

REKLAMA

10 g kepimo miltelių

1 žiupsnelio druskos

REKLAMA

6 šaukštų pieno

Įdarui:

REKLAMA

1,2 kg obuolių

150 g cukraus

REKLAMA

Cinamono (pagal skonį)

Pyrago paviršiui:

REKLAMA

1 kiaušinio

Cukraus pudros

REKLAMA

Kaip gaminti?

Sumaišykite visus tešlos ingredientus.

REKLAMA

Jei reikia, galite įpilti šiek tiek daugiau pieno ar įberti miltų.

Padalinkite tešlą į dvi lygias dalis, uždenkite audiniu ir palaukite 30 minučių.

REKLAMA

Iškočiokite tešlą į dvi plokštes (jų matmenys turėtų būti maždaug 36 x 24 cm).

REKLAMA

Nulupkite ir sutarkuokite obuolius. Suberkite į puodą, įdėkite cukraus ir cinamono, kaitinkite, kol ims garuoti obuolių sultys.

Gautą masę dėkite tarp tešlos plokščių.

REKLAMA

Išplakite kiaušinį, ir patepkite juo pyrago viršų bei kraštus.

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol pyrago paviršius taps rusvos spalvos.

REKLAMA

Pabarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].