Paprastas ir greitas naminės duonos receptas. Privalote išbandyti!

Duona pagal šį receptą yra neįtikėtinai puri ir skani. Be to, ją pagaminsite labai greitai! Pjaustant ji netrupės, o pluta nebus sausa. Tešla ruošiama iš labai prieinamų ingredientų, jums nereikės kiaušinių ir pieno produktų. Šis naminės duonos receptas labai paprastas, išbandykite!

Reikės:

  • 350 g miltų;
  • 5 g sausų mielių;
  • 1 šaukštelis cukraus;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 210 ml šilto vandens;
  • 30 g augalinio aliejaus.

naminės duonos receptas

Gaminimas:

Didesniame dubenyje išmaišykite miltus, cukrų ir druską. Tuomet supilkite sausas mieles ir vėl išmaišykite. Po to supilkite šiltą vandenį (maždaug 38-40 laipsnių), augalinį aliejų ir tešlą maišykite apie 5–7 minutes. Iš pradžių ji bus šiek tiek lipni, todėl rankas patepkite aliejumi ir tuomet suformuokite iš tešlos rutulį. Padėkite jį į dubenį, uždenkite švariu rankšluosčiu ir palikite fermentuotis 30 minučių. Tada šiek tiek apibarstykite miltais, pakočiokite ir susukite kaip sraigę.

Suformuokite duonos kepalą. Kepimo indą apibarstykite miltais ir padėkite ten duonos kepalėlį, laikykite jį uždengtą dar maždaug 20 minučių. Tada apšlakstykite jį pienu ar vandeniu, apibarstykite miltais ir papuoškite viršų negiliais įbrėžimais.

naminės duonos receptas

Kepkite duoną iki 180-190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 minutes. Duona turėtų būti auksinės rudos spalvos. Leiskite jai atvėsti ir tada ragaukite.

Tikimės, kad naminės duonos receptas jums nepasirodys labai sunkus. Skanaus! Siūlome dar vieną receptą!

Duona, kaip pas močiutę. Būtinai išsisaugokite šį receptą

Duona, kaip pas močiutę. Būtinai išsisaugokite šį receptą

Ši duona tikrai taps jūsų mėgstamiausia. Ji labai gardžiai kvepia, o jos skonis – tiesiog pasakiškas. Būtinai išsisaugokite receptą, kad galėtumėte juo pasidalinti su kitais.

Ingredientai:

  • 2 su puse puodelio (625 ml) šilto vandens;
  • 1 šaukštas sausų mielių;
  • 1 šaukštas cukraus;
  • 6 puodeliai (1 500 ml) miltų;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai druskos;
  • 1/4 puodelio (65 ml) ištirpinto sviesto.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį įpilkite 1/2 puodelio karšto vandens. Sudėkite mieles ir cukrų. Palikite pastovėti kokias 5 minutes, kol mielės pradės reaguoti.

2. Supilkite likusį vandenį ir pusę miltų. Gerai išmaišykite.

duona

3. Supilkite likusius miltus, druską ir sviestą. Išmaišykite.

4. Leiskite tešlai pastovėti maždaug 8 minutes, tuomet suformuokite rutulį ir padėkite į dubenį.

5. Uždenkite dubenį medvilniniu skudurėliu ir palikite pastovėti 1,5 valandos, kol tešla padidės dvigubai.

duona

6. Pasibaigus šiam laikui, vėl išimkite tešlą.

7. Paminkykite ir vėl padėkite į dubenį, uždenkite ir palikite pastovėti dar valandą.

8. Įkaitinkite orkaitę iki 190° C laipsnių.

9. Kepkite 30-35 minutes.

10. Palaukite, kol iškepusi duona atvės, supjaustykite ją ir mėgaukitės. Jei išsikepėte labai daug duonos, galite ją užsišaldyti ir sunaudoti vėliau!

Skanaus!

duona

Itališka „Ciabatta“ duona, išsikepkite ją savo namuose patys!

Itališka „Ciabatta“ duona, išsikepkite ją savo namuose patys!

„Ciabatta“ duonoje yra stebėtinai mažai kalorijų. Tai rodo, kad tinkamai paruoštuose tokio tipo kepiniuose yra daug mažiau angliavandenių nei kituose. Ir viskas dėka ilgalaikio rūgimo: tešla ilgai gaminama, ir per tą laiką joje susidaro naudingosios rūgštys.

Kaip ir daugelį itališkų patiekalų , šią duoną galima ir reikia gaminti namuose! Be jokio duonos aparato ar specialaus sūrio. Todėl mes atkreipiame jūsų dėmesį į „Ciabatta“ receptą, pagal kurį ji gausis nuostabi, su traškia auksine pluta.

„Ciabatta“

Jums reikės:

  • Kvietiniai miltai 450 g
  • Vanduo 400 ml
  • Mielės 2 g
  • Druska 1 šaukštelis

Gaminimas:

Išsijokite miltus (400g) į didelį dubenį su aukštais kraštais, kuriame minkysite tešlą. Įpilkite druskos ir išmaišykite.

Supilkite mieles į šiltą vandenį (viskas gerai, 2 g mielių ir 400 ml vandens). Tada lėtai į miltus įpilkite vandens su mielėmis, sumaišykite, kad gautųsi tešla.

„Ciabatta“

O dabar pagrindinis dalykas: indą uždenkite audiniu ir palikite tešlą fermentuotis kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų (daugiausia 20). Dėl šios priežasties tešla pasirodys tokia, kokia turėtų būti tikra „Ciabatta“.

Ant stalo supilkite likusius 50 g miltų, atsargiai išklokite tešlą ant stalo, šiek tiek minkykite ir uždenkite. Leiskite pastovėti dar 2–3 valandas.

„Ciabatta“

Įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Tešlą sudėkite į karštą formą. Ir įdėkite į orkaitę. Įdėkite karšto vandens indą orkaitės apačioje.

Kepkite duoną 20 minučių. Tada pašalinkite vandens indą ir kepkite dar 15 minučių.

„Ciabatta“

Naminės duonos verta laukti. Daugiausia todėl, kad žinote, iš ko jis pagamintas. Antra, tai unikali galimybė išbandyti ją šviežią. Trečia, namuose jis skanesnis. „Ciabatta “ patiekiama su sriubomis ir troškiniais, ji valgoma lygiai taip pat arba naudojama kaip pagrindas kitam italų nacionaliniam patiekalui – bruschetta. Šis receptas taip pat tinka tiems, kurie mėgsta baltą duoną, bet kuriuos persekioja mintys apie pamirštą juosmenį.
Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].