Raudona sūdyta žuvis ant Naujųjų metų stalo yra klasika. O jei šį įprastą klasikinį receptą  šiek tiek pakeistume?

REKLAMA

Ir, beje, tokius sumuštinius galima paruošti ne tik Naujiesiems metams ar Kalėdoms, bet ir bet kurioms kitoms šventėms (net ir vasarą). Sumuštiniai yra labai sotūs ir maistingi, todėl puikiai tinka pusryčiams. Na, ir ant stalo jie atrodo tiesiog pasakiškai gražiai!

Produktai jų gamybai

  • bagetė 1 vnt.
  • silpnai sūdyta raudona žuvis 200 g
  • balta rūkyta žuvis 200 g
  • sviestas 82,5% 100 g
  • citrina 1 vnt.
  • rozmarinas ar bet kokie kiti žalumynai dekoravimui

Kaip gaminti

  • Gaminsime sumuštinius (kaip įprasta) su sviestu, bet padarysime jį dar skanesnį. Į sviestą įdėsime citrinos žievelės!
  • Nutarkuokite citrinos žievelę smulkia tarka:
Neužmirškite gerai nuplauti citrinos!
  • Sviestą kartu su žievele sudedame į trintuvą. Sviestą reikia iš šaldytuvo išimti iš anksto (bent 30 minučių) ir supjaustyti gabalėliais:
Supjaustytas sviestas greičiau atitirps.
  • Plakite sviestą ir žievelę maksimaliu greičiu apie 40 sekundžių. Tik pasirinkite gerą sviestą, kurio riebumas ne mažesnis kaip 82,5%;
  • Plaktą sviestą kol kas padedame į šalį (bet nedėkite į šaldytuvą) ir supjaustome bagetę į gabalėlius:
Bagetė turi būti šviežia ir minkšta.
  • Dabar pereikime prie žuvies. Turėsime dviejų rūšių sumuštinių su raudona ir balta žuvimi. Galima padaryti daugiau – viskas priklauso nuo svečių skaičiaus ir biudžeto. Turėjau šiek tiek pasūdytos raudonos žuvies (upėtakio) ir baltos rūkytos (oto).
  • Nuimkite upėtakio odą (jei yra), išimkite kaulus (jei yra) ir supjaustykite filė ilgais gabalėliais, kad juos būtų galima išdėlioti ant bagetės:
Ir nepjaustykite žuvies labai plonai!
  • Otas (balta žuvis) jau buvo supjaustytas. Tiesa, gabalėliai atrodė per dideli, bet vis tiek nusprendžiau tokius ir palikti. Daugiau žuvies – skanesnis sumuštinis!
Balta riebi žuvis.
  • Dabar sviestą, išplaktą su citrinos žievele, gausiai tepkite ant bagetės gabalėlio:
Jei buvote sviestą įdėję į šaldytuvą, leiskite jam šiek tiek atitirpti ir tik tada tepkite ant bagetės.
  • Ant sviesto uždėkite žuvies gabaliukus;
  • Papuoškite šviežiais rozmarino lapeliais ar kitomis žolelėmis:
Tokiems sumuštiniams puikiai tiks ir gražgarstė.
  • Pažiūrėkite, kokį grožį gavome:
Buvo rasta ir tinkama lėkštė!

Geriausia šiuos sumuštinius paruošti prieš patiekiant – tai užtruks 10–15 minučių. Jei pagaminsite juos iš anksto ir įdėsite į šaldytuvą, tada išimkite lėkštę su sumuštiniais anksčiau, kad sviestas spėtų šiek tiek atšilti.

REKLAMA

Sviestą galima gaminti ne tik su citrinos žievele! Plakite sviestą su krapais, grūdėtomis garstyčiomis, saulėje džiovintais pomidorais – yra daugybė variantų!

Čia yra trumpas recepto vaizdo įrašas.

REKLAMA

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].