Jūs galite tai padaryti!

REKLAMA

Panakota yra populiarus itališkas desertas, kurio nevengia patiekti geriausi pasaulio restoranai.

REKLAMA

Bet dabar jums nereikia ieškoti brangių įstaigų, nes galite namuose ją pasigaminti patys! Svarbiausia – laikytis proporcijų, ir viskas pasiseks!

REKLAMA

Jums reikės:

150 g vyšnių;

REKLAMA

200 ml 33% grietinėlės;

REKLAMA

100 ml pieno;

REKLAMA

100 g cukraus;

REKLAMA

25 g želatinos;

REKLAMA

150 ml vandens.

REKLAMA

Gaminimas:

Želatiną užpilkite 50 ml šalto vandens ir palikite 10 minučių.

REKLAMA

Supilkite grietinėlę ir pieną į prikaistuvį, uždėkite ant ugnies ir kaitinkite, bet neužvirkite.

REKLAMA

Supilkite cukrų ir leiskite ištirpti, nuolat maišant.

REKLAMA

Į kreminį mišinį įpilkite pusę paruoštos želatinos. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir supilkite į indelius.

REKLAMA

Į kiekvieną indelį įdėkite po keletą vyšnių ir atšaldykite.

REKLAMA

Likusias vyšnias užpilkite 100 ml vandens ir uždenkite. Užvirkite ir įpilkite likusią želatiną. Viską gerai išmaišykite ir leisti atvėsti.

REKLAMA

Kai kreminis mišinys šaldytuve sukietės, ant viršaus užpilkite vyšnių želė su uogomis. Įdėkite atgal į šaldytuvą, kol sukietės.

REKLAMA

 

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].