Panakota su vyšniomis. Burnoje tirpstantis desertas!

Panakota su vyšniomis yra itališkas desertas, kuris ne tik labai išvaizdus, bet ir gardus. Vienos porcijos gali ir nepakakti! Norėsite pakartoti. Pabandome?

REKLAMA

Sudėtis

  • 600 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
  • 400 g cukraus
  • 50 ml degtinės arba konjako
  • 75 g želatinos
  • 100 ml karšto vandens
  • 900 ml pieno
  • 400 ml grietinėlės
  • obuolių
  • vyšnių ir mėtų papuošimui

Gaminimas

Trintuvu sutrintas vyšnias su 200 g cukraus ir 50 ml degtinės arba konjako, kol gausite vientisą masę. Šaukštu nugriebkite putas nuo viršaus. Želatiną užmerkite pagal instrukcijas, pakaitinkite ir supilkite į vyšnių mišinį.

REKLAMA

Stiklines padėkite taip, kad stovėtų pasvirusios. Galite supjaustyti obuolius skiltelėmis ir jas panaudoti kaip atramą. Pripilkite stiklines vyšnių masės ir padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.

panakota su vyšniomis

REKLAMA

Kol vyšnios šąla, dubenyje sumaišykite pieną su grietinėle ir 200 gramų cukraus. Pakaitinkite ant ugnies, kad visi komponentai ištirptų ir susijungtų. Įdėkite pagal instrukciją paruoštos želatinos, sumaišykite.

REKLAMA

Supilkite pieno mišinį į vyšnių mase pripildytas stiklines ir vėl padėkite į šaldytuvą, kol sukietės.

panakota su vyšniomis

REKLAMA

Papuoškite desertą vyšniomis ir mėtų lapeliais. Panakota su vyšniomis puikiai tiks atsigaivinti po sunkios dienos.

panakota su vyšniomis

REKLAMA

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].