Pamirškite nusibodusius kotletus. Išbandykite šį puikų receptą!

Užuot gaminus pažįstamus ir jau nusibodusius kotletus vien iš faršo, bus daug skaniau pasigaminti sultingą vyniotinį. Su šiuo receptu galite rinktis nebrangią mėsą, tačiau vis tiek išgauti puikų skonį ir neįtikėtiną minkštumą.

REKLAMA

Sudėtis:

  • 300 g maltos vištienos
  • 200 g maltos kiaulienos
  • 1 svogūnas
  • 20 g petražolių
  • 40 g džiūvėsėlių
  • 40 g majonezo
  • 10 g druskos
  • 3 g juodųjų pipirų
  • 3 g baziliko

Įdarui:

  • 100 g kumpio
  • 100 g sūrio

Pasiruoškite foliją ir sutepkite ją aliejumi. Sumaišykite faršą, pridėkite aliejaus, smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, prieskonių, majonezą ir viską kruopščiai išmaišykite.

REKLAMA

Faršo masę paskleiskite ant folijos. Truputį palikite neuždengtos folijos aplink kraštus, kad būtų patogu vynioti. Kumpį supjaustykite mažais kubeliais, sutarkuokite sūrį ir viską sudėkite ant faršo, tolygiai paskirstydamas. Suvyniokite foliją, paėmęs už kraštų.

REKLAMA

Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, 50 minučių. Iškepus, nuimkite foliją ir teptuku užtepkite kepsnių padažo ant viso paviršiaus. Dar 10 minučių pašaukite į orkaitę 180 laipsnių temperatūroje, kol vyniotinis pasidengs auksine pluta.

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].