Originalus apelsinų uogienės receptas, pagal kurį net žievelė nenueis perniek. Lengvai pagaminsite vos iš kelių ingredientų ir vandens, arba galite pagardinti uogienę cinamonu ir anyžiais. Ši skani ir kvapni uogienė puikiai tinka užsitepti ant duonos, pyragaičių ar desertų!

Jums reikės:

  • 5 apelsinų (geriausia ekologiškų, be cheminio apipurškimo)
  • 500 g cukraus
  • 100 ml vandens
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • 1 pakelio anyžių

Gaminimo eiga:

Pripilkite dubenį beveik pilną vandens, įberkite šiek tiek valgomosios sodos.

Sudėkite apelsinus į šį tirpalą 15 minučių, kad tinkamai nuplautumėte žievelę.

Po to apelsinus nuvalykite kempinėle.

Taip pašalinsite nešvarumus nuo žievelės.

Kad apelsinus būtų lengviau nulupti, nupjaukite jų galus, tada keliose vietose vertikaliai perpjaukite žievelę ir nulupkite.

Dabar paimkite valgomąjį šaukštą ir juo nubraukite baltąją dalį nuo žievelės vidaus. Jei ji per stora, galite pirmiausia peiliu nupjauti baltąją dalį ir tada ją nukrapštyti. Balta apelsino dalis sukelia kartumą.

Tada nuvalykite baltą sluoksnį nuo paties apelsino.

Dabar žievelę supjaustykite plonomis juostelėmis, o apelsiną – kubeliais.

Į puodą sudėkite apelsino gabalėlius ir griežinėliais supjaustytą žievelę, užberkite 550 g cukraus ir viską gerai išmaišykite.

Palikite taip pastovėti apie 1,5 valandos, retkarčiais pamaišydami, kad ištirptų visas cukrus.

Tada puodą pastatykite ant viryklės, ant silpnos ugnies, įpilkite 100 ml vandens, įspauskite pusės citrinos sulčių, išmaišykite, įberkite cinamono, anyžių ir virkite apie 30 minučių.

Pasibaigus virimo laikui, paimkite trintuvą ir viską sumaišykite į vientisą masę.

Virkite dar apie 40 minučių ant vidutinės ugnies, po 30 minučių dalį mišinio išimkite į lėkštę.

Pagal tai galėsite patikrinti, ar uogienė išvirusi.

Jei ne, virkite dar 5-10 minučių.

Paruoškite sterilius stiklainius ir pripildykite juos išvirta uogiene.

Tada stiklainius sandariai uždarykite taip pat steriliais dangteliais, nušluostykite drėgnu skudurėliu ir apverskite dangteliu žemyn.

Palikite juos pastovėti, kol uogienė visiškai atvės, o tada laikykite vėsioje, tamsioje patalpoje.

Paruoštą uogienę galima tepti ant duonos arba naudoti pyragams ir desertams gaminti.

Mėgaukitės puikiu skoniu!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].