Pagal šį receptą paruoštos cukinijos tokios skanios, kad mėsos net nesinorės!

Jei jums patinka cukinijos, būtinai pasigaminkite jas, įdarytas su sūriu. Taip paruoštos cukinijos yra be galo skanios ir dar traškios viduje!

REKLAMA

Sudėtis

  • 2 cukinijos
  • 2 kiaušiniai
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 2 šaukštai miltų arba krakmolo
  • 150 g sūrio
  • 1 šaukštas aliejaus
  • pipirai pagal skonį

Supjaustykite cukinijas tarsi knygeles. Padarykite pirmąjį pjūvį, palikdamas kelis mm iki galo, o antrą pjūvį darykite iki galo. Taip šie apskritimai bus sujungti viduryje.

REKLAMA

Paruoškite įdarą ir tešlą. Įdarui sutarkuokite sūrį. Jei sūris yra pakankamai sūrus iš savęs, nereikia papildomai dėti druskos ant cukinijų. Tešlai sumuškite 2 kiaušinius, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, išmaišykite, bet neplakite.

REKLAMA

Cukinijas prikimškite tarkuotu sūriu ir užverkite.

REKLAMA

Įdarytas cukinijas apvoliokite krakmole arba miltuose, pamerkite į tešlą ir sudėkite į gerai įkaitintą keptuvę. Kiekvieną pusę kepkite maždaug 1-1,5 min.

REKLAMA

Cukinijas geriausia patiekti su baltuoju česnako padažu. Jį galite pasigaminti vos per kelias minutes.

Reikės:

  • 150 g grietinės
  • 20-30 g krapų
  • 2-3 skiltelės česnako
  • 1 žiupsnelio druskos

Krapus smulkiai supjaustykite, peiliu susmulkinkite kelias skilteles česnako arba jas išspauskite. Į grietinę pridėkite druskos ir žalumynų su česnaku. Viską gerai išmaišykite ir galite patiekti padažą kartu su cukinija!

REKLAMA

Skanaus!

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].